14. maj 2021
Det går bedre med at få kunderne retur på cafeer og restauranter på Sjælland uden for hovedstaden  efter coronanedlukningen end i  København.
gallery icon

Se billedserie

Det går bedre med at få kunderne retur på cafeer og restauranter på Sjælland uden for hovedstaden efter coronanedlukningen end i København.
Foto: Mie Neel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sjællandske restauranter og caféer hurtigst tilbage efter coronalukning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sjællandske restauranter og caféer hurtigst tilbage efter coronalukning
Sjælland - 01. juli 2020 kl. 11:32
Af Anders Spanggaard

Restauranter og caféer ude på Sjælland har været betydeligt hurtigere til at komme tilbage mod normale tilstande efter coronanedlukningen end deres kolleger inde i hovedstaden.

Det viser tal fra betalingsudbyderen Bambora.

Betalingsudbyderen Bambora er blandt de største i Danmark indenfor små og mellemstore virksomheder, de såkaldte SMV'er, og under denne gruppe finder man også de fleste restauranter og caféer.

Tallene fra Bambora viser, at lige efter nedlukningen midt i marts dykkede antallet af kortbetalinger i caféer og restauranter dramatisk. I Region Sjælland var der tale om et dyk på omkring 60 procent, mens der i hovedstaden var et fald på omkring 80 procent.

Mette Lykke Vibe, landechef for Bambora i Danmark mener, at forskellen tyder på, at forretningerne ude på Sjælland har haft lettere ved at omstille sig end kollegerne i København.

- I hovedstaden kan det være vanskeligere for en »high end« restaurant at omstille sig til at levere take- away til kunderne, end det er for en café i en sjællandsk provinsby, forklarer Mette Lykke Vibe.

Hun har stor ros til de små caféer og restauranter for deres hurtighed til at omstille sig, da krisen ramte.

- De ringede straks til os og forhørte sig om, hvad vi kunne hjælpe med omkring online betalinger for mad, som kunderne bestilte hjemmefra. Det viser jo, hvor omstillingsparat og kreativt de reagerede, da krisen ramte, mener landechefen.

Et stykke fra normalen

Efter genåbningen af Danmark er restauranter og caféer i Region Sjælland stadig i førertrøjen. Her viser tallene fra Bambora nemlig, at kortbetalingerne ligger 40 procent over niveauet lige før nedlukningen. Til sammenligning er restauranter og caféer i hovedstaden i øjeblikket syv procent under niveauet lige før nedlukningen.

Mette Lykke Vibe pointerer, at det er vigtigt at holde sig for øje, at man også i de sjællandske byer er et stykke under normalen, når man sammenligner med antallet af kortbetalinger i juni i tidligere år. I København er man så bare endnu længere væk fra situationen de tidligere år.

- Men tallene viser jo tydeligt, at også efter nedlukningen er det gået langt bedre i de sjællandske provinsbyer end i København. Det kan der være flere forklaringer på. Eksempelvis kan det være vanskeligere for en københavnsk restaurant at få lov til at stille flere borde op udendørs, end det er for caféen i en sjællandsk by, siger Mette Lykke Vibe.

Hun tilføjer, at det også kan spille ind, at hovedstaden i øjeblikket mangler forretningsrejsende og turister i endnu højere grad end byerne ude på Sjælland.

Selvom Danmark har skrottet vaccinerne fra AstraZeneca og Johnson & Johnson, arbejdes der på en model, så man frivilligt kan vælge dem. Kunne du finde på det?