17. januar 2018
De sjællandske foreninger for sports- og lystfiskere vælger i stadig højere grad at gå enegang. Foto: Steen Rasmussen
De sjællandske foreninger for sports- og lystfiskere vælger i stadig højere grad at gå enegang. Foto: Steen Rasmussen
Foto: Steen Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sjællandske lystfiskere flygter fra forbundet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sjællandske lystfiskere flygter fra forbundet
Sjælland - 09. marts 2017 kl. 17:00
Af Simon Christiansen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der er krisetilstande på de danske moler. Ikke mindst på Sjælland.

Medlemstallet i Danmarks Sportsfiskerforbund (DSF) skrumper år for år, og for nylig har yderligere fem sjællandske foreninger trukket sig fra organisationen.

De fem foreninger ligger i henholdsvis Køge, Holbæk, Solrød, Gundsø og Albertslund og repræsenterer samlet omkring 600 sports- og lystfiskere.

For John Østergaard, der er formand i Køge Sportsfiskerforening, var det hovedsageligt et spørgsmål om økonomi.

- Nu har vi gennem en årrække haft underskud på kontoen og derfor tæret på foreningens formue. Samtidig oplevede vi faldende medlemstal, og sætter man de to forhold sammen, var vi altså inde i dødsspiral, hvor vi reelt havde to muligheder, siger John Østergaard og fortsætter:

- Enten måtte vi sætte kontingentet op med det resultat, at vi mistede flere medlemmer, eller også måtte vi melde os ud af DSF.

Dennis Olsen, formand i Albertslund Sportsfiskerklub og Bjarke Stengaard, formand i Gundsø Sportsfiskerforening, begrunder også udmeldelsen med økonomi og medlemstal.

Et medlemsskab i DSF koster årligt foreningerne godt 400 kr. pr. medlem, og for Køge Sportsfiskerforening betød det, at et klubmedlemskab kostede eksempelvis knap 1.000 kr. om året for en senior før udmeldelsen.

Siden er klubmedlemskabet i Køge sænket til 600 kr., og ifølge John Østergaard er foreningen vokset fra cirka 260 medlemmer til 325 medlemmer - ikke mindst på grund af økonomien, mener han.

DSF er paraplyorganisation for de danske lyst- og sportsfiskerforeninger, og foruden et medlemsblad varetager forbundet sports- og lystfiskernes politiske interesser.

Siden 2010 er medlemstallet i forbundet skrumpet fra omkring 25.000 medlemmer til lige under 19.000, oplyser forbundet selv.

Til sammenligning bliver der i regionen Sjælland hvert år udstedt knap 20.000 årsfisketegn. Det er dermed næppe antallet af lyst- og sportsfiskere, der er problemet.

Lars Rasmussen, der er sekretariatschef i DSF, ærgrer sig over de sjællandske foreningers exit.

- Vi er jo et landsdækkende forbund, så det er vi rigtig kede af, men vi er også lidt undersøgende på, hvad årsagerne er, selvom det tilsyneladende er økonomiske årsager, siger han og tilføjer, at DSF nu vil kigge på, hvordan den økonomiske byrde kan lettes.

- Det er vores svar. Vi skal tale sammen. Når de peger på økonomi, er det noget vi skal kigge på, siger Lars Rasmussen.

Han mener, at den bedste løsning er at styrke medlemstallet.

- Vi skal gøre foreningerne tydelige og få folk til at melde sig ind i foreningerne. Det er en demokratisk proces, og det handler om at få flere til at betale samme kontingent i stedet for at få de samme til at betale mere, siger han.

Du kan købe adgang til e-avisen her: http://sn.dk/modules/sn/flow_page_buy

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.