23. januar 2021
Seas-NVE, der har hovedsæder i Svinninge og Haslev, vil gennem datterselskabet FInbia læge bredbånd ud til 375.000 andelshavere. Her ses Fibia igang med at lægge kabler ned på Enø. Foto: Preben Madsen/ Media Næstved.
Seas-NVE, der har hovedsæder i Svinninge og Haslev, vil gennem datterselskabet FInbia læge bredbånd ud til 375.000 andelshavere. Her ses Fibia igang med at lægge kabler ned på Enø. Foto: Preben Madsen/ Media Næstved.
Foto: Picasa
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sjællandske bredbåndskunder må vente lidt endnu på større valgfrihed

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sjællandske bredbåndskunder må vente lidt endnu på større valgfrihed
Sjælland - 11. oktober 2018 kl. 13:04
Af Tomas Revsbech

Tusindvis af borgere og virksomheder med dårlige internetforbindelser rundt om på Sjælland kan i de kommende år se frem til, at Seas-NVE's fibernet-selskab Fibia kommer rullende forbi med fiber.

Men det er ikke sikkert, at de får ret mange produkter at vælge imellem fra start.

arrow Læs også: 370.000 sjællandske Waoo-kunder får adgang til Hiper og Yousee

I dag er det mange steder kun muligt at få leveret Fibias eget bredbåndsprodukt »Waoo!«. Og det vil det fortsat være indtil i slutningen af 2019 eller begyndelsen af 2020, fordi det rent teknisk er vanskeligt for Fibia at åbne fibernettet op for andre leverandører af internet, tv og IP-telefoni.

Det fortæller Fibias administrerende direktør Casper Holst-Christensen til Nordvestnyt.

- Vi har arbejdet på det i mere end et år og arbejder fortsat på, at gøre vores net og hele vores it-fundemant klar til, at andre reelt kan lavere service i vores net. Det gælder eksempelvis både bredbånd eller streamning-tjenester som netflix og HBO, siger han til avisen.

Fibia har ikke noget ønske om at fastholde et monopol.

- Den her udrulning af bredbånd, som vi går i gang med, sker jo for vores andelshaveres skyld. Og ultimativt ønsker vi, at give vores ejere og kunder størst mulig valgfrihed. Samtidig ser vi også gerne, at vores net bliver brugt mest muligt, så vi har allerede indlet drøftelser for at få lavet nogle kommercielle aftaler med andre leverandører, siger Casper Holst-Christensen.

arrow Vil koble 70.000 adresser på fibernettet i 2020
08. februar 2020 kl. 11:37 Opdateret: kl. 16:10
arrow Flere sjællændere får fibernet: Fibia runder milepæl
06. august 2019 kl. 14:23 Opdateret: kl. 12:08
Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?