27. februar 2020
Formanden for DI?s SMV-udvalg, adm. direktør Vibeke Svendsen, Envotherm A/S, CFO Ulrik Thestrup Hansen, Chief Operation Officer Karsten Klein, bestyrelsesformand Leif Hansen, og adm. direktør Lars Sandahl Sørensen, DI. Foto: Niels Hougaard
Formanden for DI?s SMV-udvalg, adm. direktør Vibeke Svendsen, Envotherm A/S, CFO Ulrik Thestrup Hansen, Chief Operation Officer Karsten Klein, bestyrelsesformand Leif Hansen, og adm. direktør Lars Sandahl Sørensen, DI. Foto: Niels Hougaard
Foto: NIELS HOUGAARD
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sjællandsk virksomhed får pris for at suge spild op

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sjællandsk virksomhed får pris for at suge spild op
Sjælland - 27. januar 2020 kl. 11:38
Af Anders Spanggaard
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Sjælland: Virksomheden Lundberg Tech A/S i Ll. Skensved producerer udstyr, der så at sige støvsuger andre virksomheders proces- og pakkemaskiner for spild. Det har skabt et sandt, grønt væksteventyr for virksomheden.

På den baggrund fik virksomheden i dag DI's Initiativpris 2019 på Dansk Industris konference for små og mellemstore virksomheder i Aarhus.

Lundberg Tech har på få år udviklet sig fra at være en lille traditionel maskinvirksomhed til at blive en globalt orienteret industrivirksomhed med vokseværk og blikket stift rettet mod FN's verdensmål.

Initiativprisen blev overrakt på Comwell Aarhus, hvor DI holdt SMV Dagen 2020. Her var der netop fokus på, hvordan virksomhederne kan bruge den grønne omstilling som afsæt for udvikling og vækst.

- Både ledelse og medarbejdere hos Lundberg Tech A/S er naturligvis hamrende stolte over at modtage denne pris. Det er dejligt, at vores arbejde på den måde bliver påskønnet, siger bestyrelsesformand Leif Hansen.

Stor vækst

Medarbejderstaben i Lundbech Tech A/S er på 10 år vokset fra syv ansatte til i dag 43 ansatte i Europa, USA og Kina, 33 ansatte arbejder hos Lundberg Tech i Ll. Skensved. Omsætningen er i samme periode skudt i vejret fra fire millioner kroner til cirka 90 millioner kroner globalt.

Siden 2015 har Lundberg Tech haft en imponerende årlig vækst i resultatet på mere end 30 procent. . I dag er Lundberg en af verdens førende producenter af maskiner til at opsamle - støvsuge - og omdanne spildaffald fra virksomheder til et granulat, som er nemt at håndtere, når det skal genanvendes.

Det kan eksempelvis være fra pakkemaskiner, der skærer kanterne af den plastikemballage, som kødpålæg bliver pakket i. De afskårne plastikkanter bliver suget op og derefter pakket i poser eller containere, så spildproduktet fylder så lidt som muligt, inden det bliver transporteret væk for at blive genanvendt.

Den store fremgang er først og fremmest skabt på det tyske marked, men virksomheden har med 5000 installationer kunder over hele verden.