2. august 2021
Foreløbig er to sengestuer på Infektionsmedicinsk Afdeling på SUH i Roskilde afsat til, hvis borgere fra Region Sjælland skal indlægges med COVID-19 eller mistanke om det. Modelfoto: Thomas Olsen.
Foreløbig er to sengestuer på Infektionsmedicinsk Afdeling på SUH i Roskilde afsat til, hvis borgere fra Region Sjælland skal indlægges med COVID-19 eller mistanke om det. Modelfoto: Thomas Olsen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sjællandsk sygehus klar til Corona-virus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sjællandsk sygehus klar til Corona-virus
Opdateret 25. februar 2020 kl. 20:22
Sjælland - 25. februar 2020 kl. 17:27
Af Tomas Revsbech

Foreløbig to sengestuer på Sjællands Universitetshospital (SUH) i Roskilde bliver nu inddraget i det opskruede danske beredskab mod corona-virus.

arrow Læs også: Ni testet for Corona i weekenden

Sundhedsstyrelsens udvidede tirsdag beredskabet og antallet af sygehuse, der kan tage imod danskere, der bliver smittet med corona-virussen COVID-19, fra to til seks.

Her har ledelsen på infektionsmedicinsk sengeafsnit på SUH i Roskilde brugt tirsdagen på at overveje, hvordan man får patienter med symptomer på at være smittet med COVID-19 bragt ind og placeret, så de ikke kommer til at være sammen eller i kontakt med andre patienter.

Det fortæller ledende overlæge Peder Fabricius til Sn.dk

Kan udvide, hvis ...

- Vi har i første omgang afgivet to sengestuer til håndtering af de her patienter. Men det vil være dynamisk i forhold til det behov, der vil være. Så vi vil kunne udvide, hvis behovet opstår, siger han.

Infektionsmedicinsk afdeling er vant til at håndtere patienter med smitsomme sygdomme.

- Coronavirussen er sådan set ikke mere smitsom, end andre smitsomme sygdomme, end vi er vant til. Men det er ny infektionssygdom, som der endnu ikke er en vaccine imod. Så når patienten bliver fragtet ind til os, så vil det ske ad nogle om- eller bag-veje uden om alle de øvrige patienter, fortæller han.

Kaserner i spil

Som det fremgår af en anden artikel på Sn.dk kan Antvorskov Kaserne komme i spil som en del af beredskabet, hvis Corona-virus skal ramme Danmark.

Men det er kun, hvis der pludselig opstår et stort behov for at sende en stor gruppe af mennesker i karantæne. Eksempelvis, hvis der konstateres coronasmittede på et fly eller et krydstogtskib.

Det fortæller Ole Mazur Hendriksen, præhospital lægelig chef for præhospitalt center i Region Sjælland.

- Her taler vi ikke om folk der er smittede, men om nogen, som har været i kontakt med folk, der er syge, og som vi ikke kan sende hjem til dem selv, fordi de ikke har bopæl i Danmark. Så er det, at Antvorskov kaserne kan komme i spil, siger han til Sn.dk

Ole Mazur Hendriksen fortæller, at Region Sjælland har en aftale med Forsvaret om, at man kan bede forsvaret rydde kasernen i løbet af 24 timer, hvis situationen pludselig kræver det.

- Som det er lige nu har vi rigeligt med ressourcer til at håndtere det, hvis der måtte komme tilfælde af smittede. Men bliver det ikke nok, har vi så vores beredskabsplaner med kasernerne klar, siger han.

arrow Læge: Sådan gør du ved mistanke om Corona-virus
26. februar 2020 kl. 07:51 Opdateret: kl. 08:41
De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?