3. juli 2020
Nicolai Gårdsøe fra virksomheden Tømrer- og Snedkermester Nicolai Gårdsøe blev hyldet for at være årets gazelle i Region Sjælland. Foto: Peter Andersen
Nicolai Gårdsøe fra virksomheden Tømrer- og Snedkermester Nicolai Gårdsøe blev hyldet for at være årets gazelle i Region Sjælland. Foto: Peter Andersen
Foto: Peter Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sjællandsk gazellevinder er en beskeden mand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sjællandsk gazellevinder er en beskeden mand
Sjælland - 28. november 2019 kl. 09:55
Af Anders Spanggaard
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Årets sjællandske gazellevirksomhed blev i aftes kåret i Ringsted Kongrescenter. Det blev virksomheden Tømrer- og Snedkermester Nicolai Gårdsøe ApS fra Terslev, der løb med æren. Denne virksomhed har præsteret en vækst på 1526 procent i løbet af de seneste fire år. Mindstekravet for at blive gazelle er en vækst på hundrede procent over fire år, og den årlige omsætning skal være mindst én million kroner

Der er i år 201 virksomheder i Region Sjælland, som opfylder betingelserne. De er udarbejdet af dagbladet Børsen, der står bag gazellekonceptet.

Med en vækst på 1526 procent over de seneste fire år opfylder Tømrer- og Snedkermester Nicolai Gårdsøe ApS til fulde kriterierne for at være med på gazelleholdet blandt de sjællandske virksomheder. Virksomheden blev stiftet i år 2000 af Nicolai Gårdsøe, 40 år og har i dag 20 ansatte. Bruttoresultatet var i 2018 12 millioner kroner.

Allerede inden han var helt udlært, startede Nicolai Gårdsøe sin egen virksomhed. En af årsagerne var, at han ikke kunne lide alt det, han oplevede ude på arbejdspladserne som lærling.

- Jeg brød mig ikke om det der med »svendene mod mester«. Jeg mener, at man skal fungere som et hold på en arbejdsplads. Man skulle jo gerne arbejde hen imod det samme mål. Selv om jeg er mester og dermed chefen, går jeg ikke af vejen for at samle noget skrald op ude på gårdspladsen, hvis noget ligger og flyder. Vi har alle en interesse i, at arbejdspladsen ser ordentlig ud, siger Nicolai Gårdsøe.

Ikke vild med det

Det kom ikke bag på Nicolai Gårdsøe, at han i år er blandt de sjællandske gazeller, men han havde bestemt ikke regnet med at vinde. Og han er egentlig ikke særlig interesseret i den virak, der følger med. Det der med at blive hevet op på scenen og blive hyldet er ikke lige ham.

- Det er da selvfølgelig en ære, men jeg er egentlig helst fri, og jeg er overbevist om, at mine kunder er ligeglade. De kender mig efter mange års samarbejde, og om jeg er årets gazelle, tror jeg rager dem en høstblomst, siger Nicolai Gårdsøe.

Tømrer- og Snedkermester Nicolai Gårdsøe ApS leverer traditionelt tømrer- og snedkerarbejde og er derudover med i en række totalentrepriser.

Fremstillingsprisen

Årets fremstillingsgazelle i Region Sjælland blev også hædret i aftes. Prisen gives til en gazellevirksomhed i kategorien fremstilling.

Børsen uddeler prisen i samarbejde med Industriens Fond, og det blev virksomheden Lundberg Tech A/S i Lille Skensved, der løb med prisen. Lundberg Tech fremstiller udstyr, der kan opsuge og komprimere spildprodukter fra proces- og pakkemaskiner.

Ole Østrup fra Industriens Fond begrundede hæderen med blandt andet disse ord.

- Fremstillingsvirksomheder er vigtige, fordi de skaber job til almindelige mennesker, og så er de i mange tilfælde placeret i områder udenfor de store byer, hvor der er behov for arbejdspladser.sj@sn.dk

Har du ændret dine indkøbsvaner i forbindelse med coronakrisen?