16. oktober 2019
Steen Dolberg, områdedirektør i Danske Bank i Vest- og Sydsjælland mener, at lave renter og stigende boligpriser er med til at smitte af på erhvervslivet. Arkivfoto: Jens Wollesen.
Steen Dolberg, områdedirektør i Danske Bank i Vest- og Sydsjælland mener, at lave renter og stigende boligpriser er med til at smitte af på erhvervslivet. Arkivfoto: Jens Wollesen.
Foto: Jens Wollesen SJ-MEDIER
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sjællandsk erhvervsliv: Flere forventer at ansætte i 2019

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sjællandsk erhvervsliv: Flere forventer at ansætte i 2019
Sjælland - 11. januar 2019 kl. 07:18
Af Tomas Revsbech
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Sjælland: Erhvervslivet i Region Sjælland ser positive ting, når de kigger i krystalkuglen for 2019.

arrow Læs også: Cheføkonom: Enden af opsvinget nærmer sig

Cirka 60 procent forventer, at deres omsætning vil stige i 2019, mens 29 procent forventer at deres virksomhed får flere ansatte i 2019.

Det viser en undersøgelse, analyseinstituttet Epinion har lavet for Danske Bank blandt 900 små og mellemstore danske virksomheder, herunder 100 på Vest- og Sydsjælland.

- Der er stadig en helt klar optimisme i vores område. Vi oplever en stor investeringslyst og større lyst til at opføre nye private boliger. Men vi taler også med mange kunder om generationsskifte, som er et tegn på, at det går godt, siger Steen Dolberg, områdedirektør i Danske Bank, Vest- og Sydsjælland.

I en tilsvarende analyse forud for 2018 forventede 25 procent, at ville ansætte flere medarbejdere i 2018.

Ifølge Steen Dolberg er de fortsat lave renter og voksende friværdier noget, der kommer erhvervslivet til gode.

- Vi kan kigge tilbage på et stærkt dansk jobår i 2018, og de senere år er antallet af fuldtidsbeskæftigede også steget på Syd- og Vestsjælland. Den vedvarende jobvækst er med til at opretholde optimismen omkring dansk økonomi, og jobtallene bekræfter virksomhedernes oplevelse af stigende efterspørgsel, siger Steen Dolberg, der dog peger på, at begivenheder som Brexit og handelskrigen mellem USA og Kina er faktorer, der skaber usikkerhed.