23. februar 2020
Sundhedsminister Magnus Heunicke (S) var fredag på besøg i Psykiatrisygehuset i Slagelse og på Sikringen. Foto: Thomas Olsen
Sundhedsminister Magnus Heunicke (S) var fredag på besøg i Psykiatrisygehuset i Slagelse og på Sikringen. Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sikringen skal udbygges med 10 pladser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sikringen skal udbygges med 10 pladser
Sjælland - 17. januar 2020 kl. 19:07
Af Tine Fasmer
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Landets mest sikrede institution for psykisk syge, der har begået kriminalitet og er farlige for andre, skal udbygges.

arrow Læs også: Psykiatrien har brug for alt andet end bander

Sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke (S) besøgte fredag Psykiatrisygehuset og Sikringsafdelingen i Slagelse.

Sikringsafdelingen (i daglig tale Sikringen) har i dag plads til 30 patienter. Men det er for lidt, har regeringen og støttepartierne Enhedslisten, SF og Alternativet erkendt i finanslovsaftalen.

I alt er der afsat 600 millioner kroner ekstra om året til psykiatrien.

- En del af de penge skal finansiere, at både retspsykiatrien flere steder i landet, og Sikringen skal have flere pladser. Sikringen har vi bedt om at få udvidet med 10 pladser, hvoraf de fem senge skal tages i brug hurtigst muligt. Der er konstant cirka tre patienter på venteliste. Rent arkitektonisk giver det mening at udvide med 10, og det vil også være en fremtidssikring, siger Magnus Heunicke.

Det er kun fire år siden, at patienter og personale ankom til det topsikrede nybyggede kompleks fra den gamle Sikringsafdeling i Nykøbing Sj.

- Man skulle nok have bygget Sikringen større. Men nu må vi løse problemet med ventelisten. Man skal huske, at det er farlige patienter, som typisk ligger fastspændt (mens de er på almindelige retspsykiatriske afdelinger, red.), og det koster enorme personaleressourcer på de afdelinger, hvor patienterne ikke bør være, siger Magnus Heunicke.

Sikringsafdelingen er den eneste institution af sin art og modtager patienter fra hele Danmark, inklusiv Grønland og Færøerne.

Regionsrådformand Heino Knudsen (S) oplyser, at Region Sjælland er gået i gang med de første skridt til at få sat byggeriet i gang.

- Man kan ikke bare etablere en byggeplads. Det kræver overvejelser om sikkerheden og fremgangsmåden, siger regionsrådsformanden, som anslår, at udvidelsen kan være klar i 2023.