8. august 2020
Roskilde-Køge er den første strækning på Sjælland, hvor det forsinkede, nye digitale signalsystem skulle tages i brug. Nu flyttes startdatoen fra maj til 4. kvartal. Foto: Hans Jørgen Johansen.
Roskilde-Køge er den første strækning på Sjælland, hvor det forsinkede, nye digitale signalsystem skulle tages i brug. Nu flyttes startdatoen fra maj til 4. kvartal. Foto: Hans Jørgen Johansen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sikkerhedsfejl udskyder nyt signal-system på Lille Syd

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sikkerhedsfejl udskyder nyt signal-system på Lille Syd
Opdateret 26. april 2019 kl. 13:47
Sjælland - 26. april 2019 kl. 09:18
Af Tomas Revsbech
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Sjælland: Det nye digitale signalsystem, som skulle give pendlere og øvrige togrejsende på Lille Syd-banen mellem Roskilde og Køge færre forsinkelser, bliver forsinket. Det nye system skulle være gået i luften her til maj, men bliver nu udskudt. Formentlig til 4. kvartal i år, oplyser Banedanmark.

arrow Læs også: Stadig sporlukninger på Roskilde-Køge-banen

Banedanmark understeger, at forsinkelsen ikke kommer til at gå ud over passagererne, da man fortsætter med de nuværende analoge signaler indtil det nye system er klar til brug.

- Vi er naturligvis ærgerlige over udskydelsen. Men vi hverken kan eller må sætte et system i drift, som kan skabe bøvl og forsinkelser for passagererne på strækningen. Derfor har vi valgt at udskyde brugen af det nye digitale system, så fejlene kan nå at blive bragt i orden,« siger direktør for Signalsystemer i Banedanmark, Søren Boysen i en pressemeddelelse.

Forsinkelsen skyldes, at Banedanmark har under de sidste test fundet sikkerhedsrelaterede fejl i leverandørens system, som først skal rettes.

Køge-Roskilde var den første strækning på Sjælland, der skulle få gavn af det stærkt fordyrede og forsinkede, nye signalsystem.

På strækningen Lindholm og Frederikshavn i Jylland gik det nye system i luften i oktober sidste år.

Selv om systemer det samme i hele landet, er der forskellige leverandører.

I Vestdanmark er det Thales, der er leverandør, mens Alstom står for leverancerne i Østdanmark.

Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?