21. november 2018
Fertilitetsklinikken på Holbæk Sygehus var flagskibet i behandlingen af barnløse i de tre amter, som blev til Region Sjælland. Foto: Mie Neel
Fertilitetsklinikken på Holbæk Sygehus var flagskibet i behandlingen af barnløse i de tre amter, som blev til Region Sjælland. Foto: Mie Neel
Foto: Mie Neel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sidste reagensglas-børn er snart undfanget i Holbæk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sidste reagensglas-børn er snart undfanget i Holbæk
Sjælland - 07. november 2017 kl. 13:30
Af Tine Fasmer
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Fertilitetsklinikken i Holbæk åbnede 1. januar 2001 som et fælles tilbud til barnløse i de daværende Roskilde, Vestsjællands og Storstrøms Amter, men i midten af 2018 flytter behandlingen til Køge.

Det gælder også fertilitetsklinikken på Sjællands Universitetshospital Roskilde.

- Vi samler den specialiserede behandling i Køge, siger regionsrådsformand Jens Stenbæk (V).

I budgetaftalen for 2018 er Venstre, Socialdemokraterne, Radikale, Dansk Folkeparti, SF og Konservative blevet enige om at indlede et samarbejde med en privat aktør, så fertilitetsbehandlingen skal foregå i et offentlig-privat partnerskab.

- Jeg forventer, at fertilitetsbehandlingen bliver samlet i lejede lokaler tæt på Sjællands Universitetshospital Køge i midten af næste år. Det er en fordel at få en privat aktør med, fordi det offentlige kun tilbyder tre forsøg på kunstig befrugtning og maksimalt hjælp til et barn. Par, der enten ikke får børn ved tre forsøg, eller ønsker mere end et barn må i forvejen bruge de private klinikker, siger Jens Stenbæk.

Regionsrådsmedlem Nicolai Nicolaisen (S) opfatter beslutningen om at samle behandlingen et sted, som brud på sygehusplanen fra 2010.

Det fremgår nemlig bl.a. på regionens hjemmeside, at Holbæk Sygehus beholder behandlingen af barnløse efter 2022.

Han undrer sig over forklaringen i et bilag fra forretningsudvalget (hvor han ikke selv har plads) i juni.

- De begrunder samlingen med, at flere læger snart går på pension. Men det skulle være argumentet, så kunne vi jo næsten lukke alt uden for Køge og Roskilde, siger Nicolai Nicolaisen.

Jens Stenbæk mener, at det må bero på en fejl, at fertilitetsbehandlingen står opført i sygehus-profilen for Holbæk efter 2022.

De Radikales Anne Møller Ronex har også opfattelsen af, at sygehusplanen i forvejen samler behandlingen fra 2022. Men hun stillede spørgsmål ved den fremrykkede flytning:

- Jeg ville meget gerne sikre mig, at vi ikke endte i en situation, hvor klinikken først flyttede til Roskilde for siden at flytte til Køge, siger hun.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.