19. april 2019
Seas-NVE, der har hovedsæde i Svinninge ved Holbæk og i Haslev, har trukket Glarmesterlauget i Danmark i retten. Foto: Seas-NVE.
Seas-NVE, der har hovedsæde i Svinninge ved Holbæk og i Haslev, har trukket Glarmesterlauget i Danmark i retten. Foto: Seas-NVE.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Seas-NVE i retten mod glarmestre: Kræver tilskudskroner tilbage

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Seas-NVE i retten mod glarmestre: Kræver tilskudskroner tilbage
Sjælland - 19. september 2018 kl. 09:50
Af AF Tomas Revsbech
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En række glarmestre rundt om i Danmark har muligvis fået uberettiget tilskud for at opsætte energivenlige vinduer, som slet ikke var så energivenlige endda.

I hvert fald har det sjællandske energiselskab Seas-NVE Strømmen stævnet Glarmesterlauget i Danmark i en sag, der begyndte ved Østre Landsret mandag og har sidste retsdag onsdag. Det skriver Sjællandske og Nordvestnyt.

Her kræver energiselskabet dokumentation for de energibesparelser, som Glarmesteraugets medlemmer har fået tilskud til i årene 2009 og 2010 via den såkaldte Energispareordning. Alternativt kræver Seas-NVE de knap to millioner udbetalte tilskudskroner, som er hentet hos de sjællandske el-kunder via deres elregning, tilbagebetalt.

- I den aftale, vi indgik med glarmestrene, lå der, at de realiserede energibesparelser, der kunne opnå tilskud, skulle kunne dokumenteres efterfølgende, så de levede op til kravene i Energispareaftalen. I forbindelse med stikprøver har vi forsøgt at få Glarmesterlauget til at hjælpe os med at indhente dokumentationen, men det vil de ikke. Ergo har vi set os nødsaget til at kræve pengene tilbage, siger Camilla Palm Lethenborg, markedschef i Seas-NVE til avisen.

Glarmesterlauget blev frikendt i Københavns Byret, men Seas-NVE ankede afgørelsen, og derfor er sagen landet i Østre Landsret.

Der er endnu ikke sat dato for domsafsigelse.