3. august 2021
De tre første af DSB's 26 nye ellokomotiver til den sjællandske regionaltogstrafik ankom mandag den 07. september til København. Her fotograferet bagfra på Tåstrup Station, mens de bliver kørt af sted af et hvidt el-lokomotiv.
gallery icon

Se billedserie

De tre første af DSB's 26 nye ellokomotiver til den sjællandske regionaltogstrafik ankom mandag den 07. september til København. Her fotograferet bagfra på Tåstrup Station, mens de bliver kørt af sted af et hvidt el-lokomotiv.
Foto: Peer Kurland
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se video: Her er udtjente diesel-lokomotivers El-afløser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se video: Her er udtjente diesel-lokomotivers El-afløser
Opdateret 16. september 2020 kl. 13:43
Sjælland - 14. september 2020 kl. 19:54
Af Tomas Revsbech

De tre første af i alt 26 el-lokomotiver, der skal afløse DSB's ældgamle diesel-lokomotiver i den sjællandske regionaltogstrafik, er ankommet til Danmark. I øvrigt nogenlunde til tiden.

arrow Læs også: Nye el-tog: Slut med kræftfremkaldende diesel-os

Mandag formiddag krydsede tre el-lokomotiver fra tyske Siemens den dansk-tyske grænse og kørte derpå over Fyn til København via Korsør, Ringsted og Roskilde.
(Se præsentationsvideo fra DSB nederst i artiklen).

- Det er en stor dag for DSB. Det er de første af de nye lokomotiver, som skal køre i den sjællandske regionaltogstrafik. De skulle komme her i løbet af efteråret, så de nye tog er endda kommet til tiden, lyder det med et glimt i øjet fra Tommy O. Jensen, chefredaktør på tidsskriftet Jernbanen.

DSB bekræfter, at de tre ellokomotiver er ankommet mandag, men ønsker derudover ikke at udtale sig om de nye tog før en officiel præsentation den 23. september.

De 26 el-lokomotiver skal først og fremmest tage over fra en flåde af aldrende og udtjente diesel-lokomotiver. ME-lokomotiverne skulle egentlig være skrottet i 2011 og 2012. Men på grund af IC4- tog skandalen kører de stadig rundt med dobbeltdækkervogne mellem blandt andet København-Holbæk-Kalundborg og København-Ringsted-Næstved-Nykøbing F.

I først omgang skal de nye el-lokomotiver dog erstatte en lille håndfuld af DSB's gamle el-lokomotiver, som kom på skinner i 1984. Og det bliver på strækningen København-Slagelse, formentlig i løbet af efteråret.

Den strækning er nemlig fuldt ud elektrificeret i modsætning til de andre sjællandske regionaltogstrækninger, som først er fuldt ud elektrificerede i løbet af de kommende år.

Først i løbet af 2021 vil de øvrige af de 26 nye el-lomomotiver komme ud og rulle.

I øvrigt har DSB købt yderligere 16 el-lokomotiver af samme type hos Siemens. Men de skal køre international trafik mellem Danmark og Tyskland.

arrow Se billeder: Nye eltog vil komme på skinner før tid
23. september 2020 kl. 16:21 Opdateret: kl. 11:47
Vil du gerne arbejde mere hjemmefra?