4. juni 2020
Antallet af hjemløse er samlet set faldet en smule siden seneste optælling i 2017. Men samtidig er der blevet flere hjemløse over 50 år uden for de store byer. Foto: Scanpix.
gallery icon

Se billedserie

Antallet af hjemløse er samlet set faldet en smule siden seneste optælling i 2017. Men samtidig er der blevet flere hjemløse over 50 år uden for de store byer. Foto: Scanpix.
Foto: Jens Bjarke Holst/Bjarke ørsted/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se tallene: Sjælland får flere hjemløse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se tallene: Sjælland får flere hjemløse
Sjælland - 11. september 2019 kl. 10:58
Af Tomas Revsbech
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Stadig flere, især midaldrende borgere I Køge, Kalundborg, Næstved og Slagelse kommuner må overnatte på herberg, på sofaen hos familie og venner eller på gaden.

arrow Læs også: Fortsat flere og flere hjemløse køgensere: - Det er rigtig trist

Antallet af hjemløse er steget kraftigt i de fire kommuner såvel som i hele Region Sjælland i løbet af de seneste to år. Det viser en national kortlægning af hjemløshed fra Det Nationale Forsknings- og Analysecenter For Velfærd, VIVE.

- Jeg synes det er dybt bekymrende, at vi ser den her stigning af midaldrende og ældre uden for de store byer, som bliver hjemløse, siger social- og indenrigsminister Astrid Krag (S) til Sn.dk.

Hun peger på, at man med en vis succes har haft meget fokus på unge hjemløse i storbyerne de senere år.

Men de indsatser duer ikke nødvendigvis over for midaldrende og ældre fra 50 år og opefter, der i stigende grad bliver hjemløse og som bor uden for de store byer. I Region Sjælland er antallet af hjemløse steget fra 853 til 895 borgere de seneste to år, mens det i samme periode er steget fra 919 til 1032 borgere i Region Syddanmark.

- Vi bliver nødt til at skille de to indsatser over for unge og de midaldrende ad. Der har eksempelvis været meget fokus på at skaffe billige boliger til de unge. Men noget af det, der vejer tungt er psykisk sygdom, alkohol- og stofmisbrug, som kræver en indsats hele vejen rundt. Det skal vi blive bedre til og helst kunne sætte ind, inden udsatte ender på gaden, siger Astrid Krag.

Ifølge ministeren skal kommunerne lære af hinanden, og så skal man kigge til udlandet, eksempelvis Finland, hvor man er lykkedes med at nedbringe antallet af hjemløse.

Ifølge Astrid Krag er en anden forklaring på den negative udvikling dog også, at de kommunale budgetter i de senere år har været meget pressede.

Et problem, der ifølge Krag kan blive løsnet op for med den netop indgåede økonomiaftaler mellem regeringen og Kommunernes Landsforening.

En aftale, der gav kommunerne et løft på 1,7 milliarder kroner til velfærd og samtidig afskaffet de årlige effektiviseringskrav.

arrow Sårbare unge får tag over hovedet
01. marts 2019 kl. 16:49 Opdateret: kl. 13:27
arrow Ny indsats: Kommunen vil forebygge hjemløshed blandt unge
22. januar 2019 kl. 13:08 Opdateret: kl. 10:41
Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?