13. november 2019
361 har søgt ind på Absalons læreruddannelse i Roskilde og Vordingborg som 1.prioritet i år. Tilsvarende har 643 har søgt ind på Absalons sygeplejerske-uddannelser i - et fald på 16 procent, og 801 har søgt ind som pædagog - et fald på 6 procent. Pressefoto: Absalon.
361 har søgt ind på Absalons læreruddannelse i Roskilde og Vordingborg som 1.prioritet i år. Tilsvarende har 643 har søgt ind på Absalons sygeplejerske-uddannelser i - et fald på 16 procent, og 801 har søgt ind som pædagog - et fald på 6 procent. Pressefoto: Absalon.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se tallene: Så mange har søgt ind til lærer, pædagog og sygeplejerske

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se tallene: Så mange har søgt ind til lærer, pædagog og sygeplejerske
Sjælland - 05. juli 2019 kl. 15:46
Af Tomas Revsbech
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der er ikke udsigt, at manglen på uddannede lærere i de sjællandske folkeskoler bliver mindre lige foreløbig.

arrow Læs også: Ansøgertal til videregående uddannelser falder igen

361 unge har i år søgt ind på Professionshøjskolen Absalons læreruddannelser i Roskilde og Vordingborg som deres førsteprioritet. Og det er fald fem procent i forhold til sidste år.

- Sidste år havde vi faktisk en stigning i antallet af ansøgere til læreruddannelsen. Men skal vi komme den voksende lærermangel til livs i Region Sjælland, skal vi helst have flere ansøgere hvert eneste år, siger Camilla Wang, rektor på Absalon.

I Roskilde er der faktisk en lille vækst ansøger-tallet. Til gengæld er antallet af ansøgere faldet over XX procent i Vordingborg.

- Vi har brug for, at langt flere uddanner sig til lærere, specielt i den del af Sjælland, siger Camilla Wang.

Hun varsler, at professionshøjskolens ledelse vil se på, hvordan man kan gøre det mere attraktiv at uddanne sig til lærer.

Absalon har allerede oprettet en skolebaseret uddannelse, hvor man bruger totredjedele af tiden på skolebænken og en tredjedel i en lærerstilling. Den model findes i dag i syv kommuner, men bør muligvis udvides. Også andre, fleksible uddannelsesmodeller kan komme i spil.

Også uddannelserne til pædagog og sygeplejerske skal ifølge Camilla Wang kigges efter i sømmene.

Pædagog-uddannelsen har fået færre ansøgere i Roskilde, Slagelse og Nykøbing F., mens ansøgertallet er steget lidt i Vordingborg.

På sygeplejerskeuddannelsen er har færre søgt ind i både Roskilde, Holbæk, Slagelse, Næstved og Nykøbing F.

- Vi skal simpelthen se på, hvordan vi kan gøre uddannelserne til sygeplejerske og pædagog mere attraktive, fastslår Camilla Wang.

Begge uddannelser har fået ansøgere nok til, at alle pladser bliver fyldt op. Men ansøgertallet til pædagoguddannelsen er faldet gennem flere år, og på sygeplejerskeuddannelsen har Absalon faktisk øget antallet af studiepladser med flere hundrede i løbet af tre år, fordi behovet for sygeplejersker vokser.

- Hvis udviklingen fortsætter med færre ansøgere, så kommer vi ikke til at kunne få fyldt pladserne ud. Det er ikke godt. Der er sindssygt meget brug for sygeplejersker på sygehusene og ude i kommunerne. Og kigger vi på pædagogerne, har man på Christiansborg jo varslet, at der skal uddannes flere pædagoger til minimumsnormeringer, siger hun.

Så mange har søgt ind på Absalons fire største uddannelser alt i alt.

I parentes udviklingen i søgetallet i forhold til Kvote 1-søgningen i 2018.

Lærer: 361 (-5 pct.)
Pædagog: 801 (-6 pct.)

Socialrådgiver: 538 (-16 pct.)
Sygeplejerske: 643 (-19 pct.)

Kilde: Absalon

arrow Deadline for studievalg: Forsikringsmatematik topper lønliste
05. juli 2019 kl. 05:30 Opdateret: kl. 05:30
arrow FAKTA: Disse uddannelser fører til mest og mindst i løn
05. juli 2019 kl. 05:30 Opdateret: kl. 05:30