16. januar 2021
De seneste tal fra Danmarks Statistik viser et markant fald i antallet af indbrud. Sommeren er normalt højsæson for tyve, men måske fortsætter coronakrisen og vores øgede hjemmeliv den positive påvirkning.
De seneste tal fra Danmarks Statistik viser et markant fald i antallet af indbrud. Sommeren er normalt højsæson for tyve, men måske fortsætter coronakrisen og vores øgede hjemmeliv den positive påvirkning.
Foto: Lucky Business
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se om antallet af indbrud er faldet i din kommune

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se om antallet af indbrud er faldet i din kommune
Sjælland - 10. juli 2020 kl. 15:29
Af Tine Fasmer

De fleste kommuner i Region Hovedstaden og Region Sjælland har oplevet markante fald i antallet af indbrud i private hjem.

Hvor årets første kvartal viste tegn på, at coronanedlukningen mindskede antallet af indbrud i danskernes private hjem, har indbrudstallene for 2. kvartal bekræftet billedet – her blev der ifølge Danmarks Statistik anmeldt 2.826 indbrud i private hjem.

arrow Læs også: Corona knækker indbrudskurven - også i Slagelse

Det er 2.121 færre end samme kvartal sidste år, hvor antallet af anmeldte indbrud var 4.947. Det svarer til et fald på 43 pct.

I stort set alle kommuner Sjælland og omkringliggende øer er antallet af indbrud faldet betragteligt. Men i Holbæk, Næstved, Køge, Vordingborg og Roskilde er der sket en stigning fra 2. kvartal 2019 til 2. kvartal 2020.

Fem gode råd
  1. Vær en god nabohjælper
  2. Tænd lys ude, og trim hækken
  3. Gør det svært at bryde ind
  4. Brug sikre betalingsformer, når du køber brugt
  5. Ring 114 ved mistanke om indbrud
Øget tryghed

For to år siden lancerede Realdania og TrygFonden i samarbejde med Det Kriminalpræventive Råd og Videncentret Bolius indsatsen Bo trygt.

Nu viser den seneste Tryghedsmåling fra TrygFonden, at danskerne er blevet væsentligt mindre utrygge over for indbrud. Utrygheden har ellers ligget stabilt højt de sidste 10-12 år, selvom indbrudstallet har været faldende. Nu ser kurven endelig ud til at være knækket.

En del af målsætningen i Bo Trygt er at reducere antallet af indbrud i private hjem. Programleder i indsatsen Britt Wendelboe glæder sig derfor over de nye tal:

- Det er meget glædeligt, selvom udviklingen i de seneste måneder er sket på en kedelig baggrund, nemlig coronapandemien, som ingen af os har kunnet planlægge. Nu gælder det imidlertid om at holde fast, så vi fortsat kan holde indbrudstyvene fra døren, udtaler Britt Wendelboe, programleder i Bo trygt.

I denne uge begynder VM i håndbold. Tror du det danske herrelandshold kan vinde VM?