20. oktober 2018
Brorfelde Observatorium har netop fået opsat et skilt i vestgående retning ved afkørsel 2 på Kalundborg-motorvejen. Endnu et skilt i østgående retning kommer i 2019. Grafik: Vejdirektoratet.
gallery icon

Se billedserie

Brorfelde Observatorium har netop fået opsat et skilt i vestgående retning ved afkørsel 2 på Kalundborg-motorvejen. Endnu et skilt i østgående retning kommer i 2019. Grafik: Vejdirektoratet.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se listen: Nye brune turist-skilte skyder op

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se listen: Nye brune turist-skilte skyder op
Opdateret 15. december 2017 kl. 11:25
Sjælland - 15. december 2017 kl. 11:10
Af Tomas Revsbech
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Sjællandske bilister og turister skal til at vænne sig til flere brune skilte ved afkørslerne på både Køge Bugt Motorvejen, Holbæk- og Kalundborg-motorvejen, Sydmotorvejen og Vestmotorvejen.

arrow Læs også: Igen nej til brune skilte

Panzermuseum East, Korsør Fæstning, Brorfelde Observatorium, Andelslandsbyen Nyvang, Nationalparken Skjoldungernes Land og vikingeborgen Borgringen har sammen med Lalandia, Fuglsang Kunstmuseum og Krokodille Zoo på Lolland og Falster ansøgt og fået ja til at få sat turistskilte op langs de sjællandske motorveje. Det skriver DAGBLADET og Nordvestnyt.

- De ansøgninger, vi har fået ind, er meget spændende og relevante. Derfor har vi også behandlet dem alle positivt. Vi har ikke givet afslag til nogen til af dem, med mindre det kolliderede med nogle af reglerne for, hvordan man må opstille skilte, fortæller Flemming Damgaard Larsen, formand for det regionale udvalg i Region Sjælland, der har vurderet ansøgningerne.

Stive regler
Havde det stået til udvalget, havde antallet af brune skilte været endnu større.

Udvalget har måttet takke nej til flere ansøgere. Blandt andet fordi der kun må sættes skilte op langs motorveje, der må kun være et turistskilt pr. afkørsel, ligesom skiltet skal stå 1500 meter fra afkørslen af sikkerhedshensyn. Samtidig må attraktionen maksimalt ligge 15 kilometer væk fra motorvejen.

Det har betydet, at man blandt andet har måttet sige nej til ansøgninger fra Dragsholm Slot, musik- og kulturhuset Portalen i Greve samt Geopark Odsherred.

Også Danmarks rockmuseum Ragnarock i Roskilde har fået nej i første omgang på deres ansøgning, fordi de ledige pladser langs afkørslerne ved Roskilde i forvejen er besat af Roskilde Domkirke og Vikingeskibsmuseet.

arrow Holder minister fast på de brune skilte
18. januar 2018 kl. 06:30 Opdateret: kl. 11:09
arrow Mere skiltning i geoparken i 2018
08. januar 2018 kl. 20:38 Opdateret: kl. 11:07
LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.