20. november 2018
I næsten alle kommuner på Vest- og Sydsjælland er der ikke én eneste IGU-elev. Foto: Ugebrevet A4
I næsten alle kommuner på Vest- og Sydsjælland er der ikke én eneste IGU-elev. Foto: Ugebrevet A4
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se kortet: Ny uddannelse kommet skævt fra start

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se kortet: Ny uddannelse kommet skævt fra start
Opdateret 15. februar 2017 kl. 06:12
Sjælland - 14. februar 2017 kl. 13:58
Af Martin Pedersen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

På stort set hele Vest- og Sydsjælland er den nye integrations-grund-uddannelse (IGU) for flygtninge ikke kommet på benene. Det skriver DAGBLADET, Nordvestnyt og Sjællandske.

Bortset fra en IGU-elev i Kalundborg, to elever i Holbæk kommune og en enkelt i Ringsted, så er der ikke blevet skabt andre IGU-forløb på det vestlige og sydlige Sjælland. Det viser en kortlægning over IGU-elever på landsplan, som Ugebrevet A4 har lavet.

Dermed leverer det sjællandske område sammen med Vestjylland, Falster og Bornholm de bare pletter på danmarkskortet over, hvordan landets 216 registrerede IGU-forløb fordeler sig geografisk.

Ifølge arbejdsmarkedschef Jens Højlund spiller virksomhederne en stor rolle i at få skabt IGU-forløb. Han er chef i Slagelse Kommune, hvor der ifølge Ugebrevet A4's kortlægning ikke er nogen IGU-elev.

- Det har været lidt svært at løbe de her forløb i gang. Udfordringen er, at når vi kommer ud i virksomhederne, så vælger de nogle gange at ansætte borgeren i stedet for at lave et IGU-forløb. Det er ude hos virksomhederne, at der bliver truffet en beslutning om, hvorvidt man har plads til en IGU-elev. Og det er ikke sikkert, man har det. Vi kan understøtte ordningen og fortælle om den, men det er virksomhederne, der træffer beslutningen, siger Jens Højlund fra Slagelse Kommune.

Hos Lejre Kommune er situationen en anden. Ifølge kortlægningen fra Ugebrevet A4 er der to IGU-elever i kommunen, men der er flere på vej. Inden månedens udgang forventer kommunen, at der vil være omkring 15 IGU-forløb.

- Det handler om at have en tæt dialog med virksomhederne, og så fortsætte den tætte dialog og opfølgning, når der bliver lavet en aftale om et IGU-forløb. Det er med til at skabe troværdigheden og samarbejdet og mindske risikoen for, at den enkelte borger forlader forløbet igen. Og det er enormt vigtigt at huske erhvervsforeningerne, for de er med til at fortælle succeshistorierne, og det har stor betydning, siger Lasse Bjerregaard.

Lasse Bjerregaard er afdelingsleder i Lejre Kommunes Jobcenter, og han har det ledelsesmæssige ansvar for IGU-forløbene i kommunen.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.