25. april 2019
Kvadratmeterprisen har taget et stort hop i kommuner som Stevns, Odsherred og Gribskov. Men stort set alle kommuner oplever prisstigninger. Foto: Per Jensen.
Kvadratmeterprisen har taget et stort hop i kommuner som Stevns, Odsherred og Gribskov. Men stort set alle kommuner oplever prisstigninger. Foto: Per Jensen.
Foto: Per Jensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se kort: Huspriser tager kæmpe hop - især i vandkantskommuner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se kort: Huspriser tager kæmpe hop - især i vandkantskommuner
Sjælland - 12. december 2018 kl. 11:05
Af Tomas Revsbech
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Tiderne, hvor hussalget og huspriserne stod i stampe på SJælland langt fra København, ser ud til at være forbi.

Nye tal fra Boligsiden viser, at Stevns Kommune er den kommune i landet, hvor priserne er steget relativt mest det seneste år. Odsherred indtager en tredjeplads, mens Gribskov og Faxe indtager en sjette- og tiendeplads over landets kommuner, hvor priserne er steget mest i procent.

Ifølge Boligsiden.dk's kommunikationsdirektør Birgit Daetz skyldes landkommunernes fine placering, at de længe har ligget på et så lavt niveau, at der ikke skal så store prisstigninger til, før det slår igennem:

- Når det er sagt, så handler det her selvfølgelig om, at der er en tendens i gang, hvor prisniveauet i København er blevet så stort, at folk flytter ud. Tidligere rykkede de måske til et hus i en forstad. Men der er priserne også skudt i vejret over en periode, og så rykker folk længere ud, siger hun.

Hvor det tidligere var byer som Ringsted og Sorø, hvor man nemt kunne komme med toget eller på motorvejen mod hovedstaden, der trak i køberne, er der nu andre tendenser i spil hos især børnefamilierne.

- Ringsted og Sorø oplever stadig relativt store prisstigninger. Men at kommuner som Stevns og Odsherred topper skyldes, at flere familier er begyndt at tænke over, om man ikke skulle forsøge at tænke naturoplevelser og nærhed til naturen ind i boligkøbet, når de alligevel rykker ud fra eksempelvis København, siger Birgit Daetz.

Sjælland rykker
Kigger man ud over hele Sjælland har potentielle hussælgere dog god grund til at glæde sig.

I langt de fleste kommuner oplever sælgerne større stigninger i kvadratmeterprisen, end på landsplan, hvor prisen er steget 4,3 procent i snit.

I kommuner som Roskilde, Greve og Vallensbæk oplever man mindre prisstigninger. Men det skal også ses i lyset af den konstante vækst, der har været i de tre kommuner siden finanskrisen.

I enkelte kommuner er der dog ligefrem sket et fald, blandt andre Næstved og Kalundborg.