24. maj 2020
Der er i dag forbud mod lastbil-overhalinger på 230 kilometer tosporet motorvej landet over. Nu udvides den samlede strækning til 600 kilometer motorvej. Foto: Katrine Wied.
Der er i dag forbud mod lastbil-overhalinger på 230 kilometer tosporet motorvej landet over. Nu udvides den samlede strækning til 600 kilometer motorvej. Foto: Katrine Wied.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se kort: Her er det slut med lastbil-overhalinger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se kort: Her er det slut med lastbil-overhalinger
Opdateret 18. september 2019 kl. 08:51
Sjælland - 16. september 2019 kl. 09:35
Af Tomas Revsbech
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der er godt nyt for de sjællandske bilister, der er trætte af at må op og stå på bremserne eller ender i kø-kørsel, fordi en lastbil overhaler en anden i sneglefart på motorvejen.

Inden for de nærmeste uger udvider Vejdirektoratet nemlig det eksisterende forbud mod de såkaldte elefant-overhalinger på 230 kilometer motorvejsstrækning med yderligere 270 kilometer.

Forbud på ny motorvej

På Sjælland er der i dag overhalingsforbud for lastbiler på dele af Vestmotorvejen samt dele af Helsingørmotorvejen og Sydmotorvejen.

16SJÆ forbud lastbiloverhalinger

På røde strækninger er der allerede forbud mod lastbiloverhalinger. Nu udvides forbuddet med de blå strækninger. Grafik: Vejdirektoratet/Stine Kjøng Seidenfaden.


Det forbud udvides nu til hele Vestmotorvejen fra Køge til Korsør og til stort set hele Sydmotorvejen fra Køge til Storstrømsbroen. Som noget nyt bliver der også forbud mod de såkaldte elefantoverhalinger mellem Holbæk og Roskilde på Holbæk-motorvejen.

Positive erfaringer

- Vi har positive erfaringer med de forbud, vi allerede har indført. Det mindsker uroen i trafikken, især i myldretiden. Vi ved fra interviews med bilister, at de er positive over for det, og vi ved også, at lastbilchaufførerne i stigende grad er positive over for det, fordi det giver færre stressede situationer omkring dem, siger Ivar Sande, afdelingsleder i Vejdirektoratet til Sn.dk.

Forbuddene og tilhørende skilte vil blive sat op i løbet af de næste par uger, startende på Sjælland og Jylland.

På Fyn er de nøjagtige strækninger, hvor forbuddet skal gælde, ikke 100 procent på plads endnu, oplyser Ivar Sande.

Over 20.000 biler i døgnet

Alle de berørte motorvejsstrækninger har to kørespor i hver retning, og der kører flere end 20.000 biler i døgnet.

Vejdirektoratets målinger har vist, at overhalingsforbuddet stort set respekteres, idet andelen af lastbiler i venstre spor er faldet fra cirka 2-3 procent til cirka 0,5 - 1 procent på de strækninger, hvor der er forbud.

Nu er det igen muligt at komme på restaurant. Har du savnet at gå ud og spise?