25. april 2019
Her er fordelingen af årets bredbåndsstøtte. Screendump af kort fra energi-, forsynings- og klima-ministeriet. I teksten nedenfor er der link til det interaktive kort.
gallery icon

Se billedserie

Her er fordelingen af årets bredbåndsstøtte. Screendump af kort fra energi-, forsynings- og klima-ministeriet. I teksten nedenfor er der link til det interaktive kort.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se Kort: Sjælland den store vinder af bredbåndspulje

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se Kort: Sjælland den store vinder af bredbåndspulje
Opdateret 14. december 2018 kl. 15:34
Sjælland - 14. december 2018 kl. 14:40
Af Tomas Revsbech
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I 1756 husstande og virksomheder rundt om i Region Sjælland er smilene lige nu store og armene oppe over hovedet.

De har netop fået tilsagn om, at deres adresse får støtte fra regeringens bredbåndspulje.

Næsten 40 procent af alle modtagere af støtte fra statens bredbåndspulje i år ligger i Region Sjælland. Og det er en rigtig god årsag til, lyder det fra Lars Chr. Lilleholt, energi-, forsynings- og klimaminister (V).

- Region Sjælland er det område i landet, hvor vi har de største udfordringer med internettet. Det er her, der er flest husstande, der ikke har adgang til hurtigt bredbånd, og bredbåndspuljen er blevet målrettet sådan, at den hjælper der, hvor behovet er størst, siger han til sn.dk.

I alt 13 kommuner i Region Sjælland er der adresser, der har fået penge.

Derudover har 387 adresser i de nordsjællandske kommuner Egedal, Fredensborg, Furesø, Frederikssund og Hillerød og Allerød fået støtte.

Få det fulde overblik over her, hvor bredbåndspengene er havnet i år.

I alt 4062 adresser over hele landet har fået knap 110 millioner kroner fra årets pulje.

Til sammenligning bruger telebranchen og energiselskaberne flere milliarder kroner hvert år på at rulle bredbånd ud.

Ifølge Lars Chr. Lilleholt er der grund til at glæde sig over de store investeringer. I det lys skal statens pulje ses som et tiltrængt supplement, der kan hjælpe til de steder, hvor markedet ikke kommer ud af sig selv, fordi det udrulningen er blevet for dyr for både selskaberne såvel vom kunderne.

- Bredbåndspuljen er tiltænkt de områder, hvor selskaberne ikke når ud. Det er svært at lave lektier, bestille medicin, arbejde hjemmefra. Det er en kæmpe udfordring for en moderne familie, men så sandelig også for små virksomheder i landområderne. Vi vil og skal have vækst og udvikling i hele Danmark. Og det hjælper bredbåndspuljen med til, siger Lars Chr. Lilleholt.