29. september 2021
Der er stor forskel, hvor meget der skal tjenes for at kunne købe et hus på 140 kvadratmeter i de forskellige kommuner i Danmark.
Der er stor forskel, hvor meget der skal tjenes for at kunne købe et hus på 140 kvadratmeter i de forskellige kommuner i Danmark.
Foto: K.-U. Häßler - stock.adobe.com
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Så mange penge skal du tjene, hvis du vil købe et hus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Så mange penge skal du tjene, hvis du vil købe et hus
Opdateret 11. august 2021 kl. 12:55
Sjælland - 11. august 2021 kl. 11:21
Af Søren Arildsen

Der er stor forskel på, hvor mange penge, der skal rulle ind på lønkontoen hver måned for at du har råd til at købe et hus.

I Realkredit Danmark har man regnet sig frem til, hvor stor din husstandsindkomst skal være for at købe et gennemsnitligt hus på 140 m2.

Vil du være husejer i en af de nordsjællandske kommuner som Gentofte, Lyngby-Taarbæk, Rudersdal eller Hørsholm, skal den samlede husstandsindkomst være på mindst 1,2 millioner kroner om året.

Helt så mange penge skal der ikke være i husstandindkomst, hvis du vælger et hus i Solrød, Brøndby, Vallensbæk eller Fredensborg, men alligevel kræver et huskøb i en af disse kommuner en samlet husstandindkomst i nærheden af en million kroner.

I kommuner som Roskilde, Køge, Frederikssund og Lejre er kravet en kvart million kroner lavere, mens du i Slagelse eller Odsherred kan nøjes med en samlet husstandindkomst under de 700.000 kroner.

De billigste boliger i Sjællandske Mediers dækningsområde finder du i Vordingborg og Kalundborg. Her kræver det en samlet husstandindkomst omkring de 650.000 kroner for at købe et gennemsnitligt hus på 140 m2.

Beregningen er i følge Realkredit Danmark baseret på, at du betaler en kontant udbetaling på 5 %, boliglån på 15 % af købesummen og finansiering med et 30-årigt 1 %-lån med afdrag herudover.

Der regnes med et samlet rådighedsbeløb på 15.250 kr. for husstanden med 2 voksne og 2 børn.

arrow Læs også: Rudersdal er blandt de fem dyreste kommuner for familier at bosætte i

Du kan her se en oversigt over, hvor mange penge der skal være i husstandindkomst for at få råd til et hus. I oversigten optræder samtlige kommuner i Danmark. Oversigten ligger på Finanshuset i Fredensborgs hjemmeside

Stemmer du til kommunalvalget i år?