19. oktober 2019
Anne Valentina Berthelsen (SF) er valgt i Sjællands Storkreds og er netop blevet partiets transportordfører. Foto: Tine Fasmer
Anne Valentina Berthelsen (SF) er valgt i Sjællands Storkreds og er netop blevet partiets transportordfører. Foto: Tine Fasmer
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: SF'er tror stadig på motorvej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

SF'er tror stadig på motorvej
Opdateret 09. juli 2019 kl. 12:04
Sjælland - 09. juli 2019 kl. 11:37
Af Tine Fasmer
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Selv om den ny transportminister Benny Engelbrecht (S) er klar til at starte helt forfra og finde et nyt flertal for mere grønne trafikforbedringer, tror SF'eren Anne Valentina Berthelsen stadig, at flere sjællandske vejprojekter overlever.

arrow Læs også: - Fugl i hånden er fløjet op på taget

Hun vil gøre alt, hvad hun kan for blandt andet at få holdt liv i den ny motorvej mellem Næstved og Rønnede, fastslår SF's transportordfører:

- Vi må lige have is i maven. Meget af den gamle aftale (mellem VLAK-regeringen og DF, red.) vil nok blive gennemført, vi vil gerne have en grønnere aftale, men man skal også kunne køre fra A til B, og elbilerne skal også have asfalt at køre på. Jeg er ikke så bekymret for Næstved-Rønnede-forbindelsen, den er så vigtig, ligesom det eksempelvis også ligger mig på sinde, at vi får gennemført den fremskudte færgehavn i Tårs, så der bliver bedre forbindelse til Spodsbjerg, siger Anne Valentina Berthelsen, der er valgt i Næstvedkredsen i Sjællands Storkreds.

Det ligger fast, at SF er modstandere af en Ring 5 mellem Køge og Frederikssund, der ellers var aftalt mellem den tidligere regering og Dansk Folkeparti.

- Der er stærk lokal modstand, og der er rigeligt med motorveje omkring Køge. Der kan være trængsel, men der er også gode togforbindelser til København, siger Anne Valentina Berthelsen.

Hun er så ny på posten, at hun endnu ikke tør udtale sig om SF's syn på en forlængelse af Kalundborgmotorvejen, som også stod på VLAK-regeringen og DF's aftale fra marts i år.

De eneste trafikforlig, der nu er flertal for i Folketinget, er Togfonden fra 2014 og Aftalen om Bedre og billigere kollektiv trafik fra 2013.

arrow Ministerudmelding sår tvivl om Ring 5
09. juli 2019 kl. 14:22 Opdateret: kl. 10:44
arrow Kalundborg-motorvejen i spil igen - plan genåbnes
09. juli 2019 kl. 13:32 Opdateret: kl. 13:32