18. september 2021
SF's Jacob Mark fanget under valgaftenen på Christiansborg. Foto:  Thomas Olsen.
SF's Jacob Mark fanget under valgaftenen på Christiansborg. Foto: Thomas Olsen.
Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: SF-stemmesluger om kanonvalg: »Helt uvirkeligt«

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

SF-stemmesluger om kanonvalg: »Helt uvirkeligt«
Opdateret 06. juni 2019 kl. 16:51
Sjælland - 06. juni 2019 kl. 16:28
Af Tomas Revsbech

Sjælland: - Det er sgu vildt, det her. Jeg har ikke rigtig forstået det endnu. Det er helt uvirkeligt.

arrow Læs også: SF'er brager i Folketinget:- Mit livs største rutsjetur

Sådan lyder det fra en lykkelig og ydmyg Jacob Mark, spidskandidat for SF i Sjællands Storkreds, der har fået 23.213 personlige stemmer ved Folketingsvalget. Ved seneste valg i 2015 fik han knap 3.000.

Den 27årige SF'er er i Sjællands Storkreds kun overgået af statsminister Lars Løkke Rasmussen, der har opnået (V) 40.745 personlige stemmer.

Til gengæld ligger han foran de socialdemokratiske stemmeslugere Magnus Heunicke og Astrid Krag. Men også et godt stykke foran sin egen partiformand Pia Olsen Dyhr, der er opstillet i Københavns Storkreds.

- Jeg har og er mest optaget af, hvordan vi er gået frem som parti. At jeg så personligt får så stort et mandat, at jeg hiver to andre med ind, er selvfølgelig helt vildt. Især, når man tænker på, at vi ved seneste valg kæmpede meget hårdt for overhovedet at få et mandat i Sjællands Storkreds, siger Jacob Mark.

Den 27årige gruppeformand vurderer selv, at hans fokus på klima, flere uddannelser på Sjælland og kollektiv trafik »i stedet for asfalt«, har givet pote. Og så har hans og partiets store fokus på minimumsnormeringer i landets daginstitutioner også givet medvind.

Vælgerne er tilsyneladende ikke blevet skræmte af, at partiet har sagt åbent og tydeligt, at man gerne vil i regering. Også selv om partiets første regeringsdeltagelse under Thorning-regeringen endte i ren katastrofe og en syngende vælgerlussing i 2015.

- Folk har jo set, hvordan vi tumlede ud af regeringen efter DONG-sagen i 2014. Men vi har været ærlige omkring de ting, vi gjorde galt og som gik galt. Og vi skal heller ikke sidde i regering og føre borgerlig økonomisk politik igen med De Radikale. Men når vi tager vælgere fra Socialdemokraterne og Enhedslisten er det fordi vi på en gang tør drømme og være visionære, samtidig med at vi er klar til at påtage os ansvaret igen. Også selv om den kombination mildest talt er en meget svær øvelse, siger han.

arrow Når det ikke er den med flest stemmer, der bliver valgt
06. juni 2019 kl. 15:45 Opdateret: kl. 00:24
arrow Khader: En helt ny begyndelse for K
06. juni 2019 kl. 13:15 Opdateret: kl. 13:21
arrow Overblik - Sjællands Storkreds: DF halveret - LA helt ude
06. juni 2019 kl. 11:27 Opdateret: kl. 13:35
Synes du, at kommunen er der for dig?