14. juli 2020
SF?s transportordfører Anne Valentina Berthelsen savner afklaring om Togfonden. Foto: Tine Fasmer
SF?s transportordfører Anne Valentina Berthelsen savner afklaring om Togfonden. Foto: Tine Fasmer
Foto: Foto: Tine Fasmer.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: SF savner svar om togfond - men er ikke »vejforskrækkede«...

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

SF savner svar om togfond - men er ikke »vejforskrækkede«...
Sjælland - 20. august 2019 kl. 20:41
Af Tomas Revsbech
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Alle sjællandske vej- og trafik-projekter, som et smalt borgerligt flertal gav håndslag på kort før valget, er blevet kastet op i luften efter valget.

Men bare fordi flertallet består af røde partier med en grøn dagsorden, er det ikke givet, at alle asfalt-projekter bliver skrottet i en ny trafikaftale. Sådan lyder det fra SF's transportordfører Anne Valentina Berthelsen til SN.dk efter et samråd om S-regeringens kommende infrastrukturplan tirsdag. - Vi er ikke et vejforskrækket parti. Vi anerkender faktisk, at der er behov for omfartsveje og motorveje rundt omkring i landet. Derfor er der også en masse elementer fra blå bloks infratrukturaftale fra foråret, vi synes er fornuftige, siger Anne Valentina Berthelsen, der som den eneste transportordfører i Folketinget er valgt i Sjællands Storkreds.

Hun fremhæver motorvejen mellem Næstved og Rønnede samt udvidelsen af Fynske Motorvej omkring Odense med et tredje spor som projekter, partiet støtter.

Hun understreger dog, at partiet er imod projekter som Kattegatforbindelsen eller udvidelsen af Ring 5 omkring København.

- Det synes vi rent ud sagt er hul i hovedet. Vi ønsker også et alternativ til en tredje limfjordsforbindelse, siger hun.

Savner svar om togfond
SF's transportordfører understreger dog, at partiets topprioritet er kollektiv trafik.

På tirsdagens samråd var spørgelysten blandt borgerlige politikere, navnlig tidligere transportminister Ole Birk Olesen (LA), så stor, at Anne Valentina Berthelsen ikke mulighed for at stille spørgsmål til transportminister Benny Engelbrecht.

Hun savner stadig svar på, hvad der skal ske med Togfonden, der blandt andet skal sikre, at togene kan køre mellem landets fire største byer på en time.

- Vi mangler svar på, om ministeren vil garantere, at der bliver fundet finansiering til togfondens næste fase. Togfonden er hjerteblod for SF, også selv om det så vil betyde, at der er enkelte vej- eller bro-projekter, der enten må udsættes eller droppes, siger hun til Sn.dk.

Veganerpartiet stiller krav om, at der skal indføres vegetar/vegansk mad i institutioner. Er det en god idé?