14. december 2017
Tidligere sundhedsminister Astrid Krag (S) vil have den nuværende Ellen Trane Nørby (V) til at forholde sig til den pressede lægevagt i Region Sjælland. Foto: Jesper From
Tidligere sundhedsminister Astrid Krag (S) vil have den nuværende Ellen Trane Nørby (V) til at forholde sig til den pressede lægevagt i Region Sjælland. Foto: Jesper From
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: S trækker sundhedsminister ind i lægevagt-sag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

S trækker sundhedsminister ind i lægevagt-sag
Odsherred KV17 - 25. september 2017 kl. 15:48
Af Tine Fasmer
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V) skal svare på, hvad hun vil gøre for at forhindre, at lægevagtskonsultationerne i Region Sjælland lukker i Ringsted, Kalundborg, Nykøbing Sjælland, Vordingborg og Nakskov.

Det er Socialdemokraternes kandidat til regionsrådsformandsposten Heino Knudsen, som har bedt partifællen Astrid Krag om at tage sagen op på Christiansborg.

- Vi anerkender, at der er en udfordring for de praktiserende læger, men det kan ikke blive et tema at lukke lægevagten i de fem byer. Det er netop nogle af de steder i regionen, hvor der er kommet langt til sundhedstilbuddene i de seneste års centralisering. Vi er nødt til at få skabt tryghed for borgerne, siger Heino Knudsen.

Ulrik Hesislev, formand for Praktiserende Lægers Organisation i Region Sjælland, PLO, har flere gange udtalt, at lægevagt-ordningen i Region Sjælland er på nippet til at kollapse, fordi der få praktiserende læger til at dele lægevagter i aften- og nattetimer ved siden af deres praksis.

- Den ny overenskomst mellem PLO og Danske Regioner lægger op til, at lægeklinikkerne (der fx drives af Falck eller andre for regionen, red.) også skal bidrage til vagtlæge-ordningen. Men det hjælper først på den lidt længere bane, og vi risikerer, at lægevagt-ordningen bryder sammen inden 2018, siger Heino Knudsen.

Regeringen må på banen

Astrid Krag understreger, at regeringen bør gøre mere for at imødekomme manglen på praktiserende læger, som er den underliggende årsag til den pressede lægevagt i Region Sjælland.

- Regeringen har et ansvar for, at borgerne kan regne med, at de har nærhed i lægevagten. Vi mangler at se regeringen komme på banen for at gøre noget konkret ved manglen på læger. Der skal flere løsninger frem, det nytter ikke, hvis ministeren bare læner sig tilbage og konstaterer, at der er mangel på praktiserende læger, siger Astrid Krag.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk