31. juli 2021
De nuværende pensionistrabatter gælder eksempelvis ikke rejser hen over grænserne på Movias tre takstområder, der stammer fra amternes tid.
De nuværende pensionistrabatter gælder eksempelvis ikke rejser hen over grænserne på Movias tre takstområder, der stammer fra amternes tid.
Foto: Movia
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Rod i pensionist-rabatter: Samme rejse - to rabatter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Rod i pensionist-rabatter: Samme rejse - to rabatter
Sjælland - 15. januar 2020 kl. 15:15
Af Tomas Revsbech

En forestående reform af pensionist-rabatterne på Sjælland har vakt stor vrede, fordi flere tusinde pensionister - primært i hovedstadsområdet, Nordsjælland og på Østsjælland - bliver ramt hårdt på pengepungen af ændringerne.

arrow Læs også: OVERBLIK: Pensionistrabatter på Sjælland volder besvær

De nuværende rabatter gavner dog ifølge Movia relativt få og rammer geografisk skævt til fordel for det gamle HT-område på bekostning af resten af Sjælland, Lolland og Falster.

En anden årsag er, at de nuværende rabatter er et sammensurium af nye og historiske rabatter, hvoraf nogle stammer tilbage fra de gamle amters tid.

Det betyder blandt andet, at en pensionist i St. Heddinge i Stevns Kommune i dag kan få et pensionistkort, der dækker rejser til København for 595 kroner i tre måneder. I den nærliggende Karise, der ligger i nabokommunen Faxe, skal pensionisten betale 1015 kroner for det samme produkt.

Det skyldes, at Karise-pensionisten skal bruge to pensionistkort - et til henholdsvis Movia Syd - det gamle Storstrøms Amt - og et til Movia Hovedstaden - det gamle HT-område.

Et andet eksempel er to pensionister fra Roskilde, der begge rejser til Næstved, men af hver sin togforbindelse.

Den ene pensionist, der jævnligt rejser til Næstved, tager turen over Ringsted. Han skal betale 1435 kroner for et tremåneders kort. Den anden pensionist, der rejser over Køge, skal betale 1855 kroner for tre måneder.

arrow Efter massiv kritik af mimrekort: Movia bøjer sig
21. januar 2020 kl. 08:38 Opdateret: kl. 08:38
arrow Politikere føler sig vildledt om mimrekort
20. januar 2020 kl. 05:17 Opdateret: kl. 05:54
De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?