31. juli 2021
Eleverne (fra venstre) Nicolaj Mygind, Jeppe Thomsen og Janick Jørgensen fra 9.B på Antvorskov Skole har testet robot-systemet Fable. Foto: DTU
gallery icon

Se billedserie

Eleverne (fra venstre) Nicolaj Mygind, Jeppe Thomsen og Janick Jørgensen fra 9.B på Antvorskov Skole har testet robot-systemet Fable. Foto: DTU
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Robot får elever til at tænke innovativt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Robot får elever til at tænke innovativt
Sjælland - 01. november 2016 kl. 10:18
Af Martin Pedersen

Det nye robot-system Fable er udviklet specielt til at bruge i undervisning, og systemet har allerede forbedret læringen på to sjællandske folkeskoler.

Systemet består af en række robot-dele, som kan sættes sammen på mange forskellige måder. I et computer-program kan man så programmere delene alt efter, hvad man vil have dem til at gøre. På den måde kan man for eksempel bygge en robot-arm, der skal made en ældre person, eller bygge en robot, der skal samle legetøjet sammen.

Robot-systemet er blevet testet på Trekronerskolen ved Roskilde og på Antvorskov Skole i Slagelse. Efterfølgende har Antvorskov Skole også valgt at købe systemet til undervisning. Det skriver DAGBLADET, Nordvestnyt og Sjællandske.

Ifølge Michael Fynsk, der er science-lærer på skolen, forbedrer systemet nemlig undervisningen markant.

- Vi vil gerne have fokus på innovation, så eleverne bliver i stand til at finde løsninger, som vi andre ikke har tænkt på. Det kan de kun blive i stand til, hvis de bliver stillet nogle opgaver og kan føre deres idéer ud i virkeligheden med det samme. De skal arbejde med deres idéer i praksis for at kunne få feedback på deres idé. Når vi har nogle fleksible værktøjer, der kan arbejde, så bliver det innovation på et højere plan, siger Michael Fynsk.

På Antvorskov Skole er der fire science-linjer, hvor man primært har brugt robot-systemet Fable. Og elevernes begejstring var afgørende for, at skolen valgte at købe det.

- Vi kunne se, at eleverne var motiverede for at arbejde med det, og at de kunne komme frem til mange sjove løsninger. Det er et simpelt system, som vi også kan reparere, hvis noget går i stykker, fortæller science-lærer Michael Fynsk.

Fable er opfundet af lektor David Johan Christensen fra DTU Elektro i Lyngby i samarbejde med hans kompagnon. Siden er systemet blevet testet og udviklet sammen med pædagogiske konsulenter fra University College Sjælland. Det er elever fra de to sjællandske folkeskoler, der har testet robot-systemet, som nu er sat i produktion hos en virksomhed i Nordsjælland. Robot-delene koster fra 3000 kroner, og et fuldt klassesæt koster 30.000 kroner. De første klassesæt bliver leveret i foråret 2017.

De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?