15. februar 2019
Akutsygehusene i Køge, Hobæk, Slagelse og Nykøbing F. behandler stadigt flere patienter på kortere tid. Samtidig stiger andelen af genindlæggelser. Foto: Kim Rasmussen.
Akutsygehusene i Køge, Hobæk, Slagelse og Nykøbing F. behandler stadigt flere patienter på kortere tid. Samtidig stiger andelen af genindlæggelser. Foto: Kim Rasmussen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Rekordmange genindlægges på sygehus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Rekordmange genindlægges på sygehus
Sjælland - 13. januar 2018 kl. 07:44
Af Tomas Revsbech
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Stadig flere borgere, der kommer hjem efter operation eller behandling på sjællandske sygehuse, må retur til sygehuset med en genindlæggelse inden 30 dage. Det skriver aviserne DAGBLADET, Nordvestnyt og Sjællandske lørdag.

Andelen af patienter, der bliver genindlagt er steget fra 6,6 procent i 2009 til 10,3 procent i 2016, hvor de seneste tal fra landspatientregistret stammer fra. Det er den højeste andel i landet, hvor andelen ligger på knapt syv procent.

- Det er jo helt vanvittigt. Genindlæggelser er en meget stor belastning for især ældre patienter, at skulle ind på sygehuset en gang til, siger Steen-Kristian Eriksen, formand for regionsældrerådet i Region Sjælland.

Hos Danske patienter mener vicedirektør Anette Wandel, at der er gået kassetænkning i den for både kommunerne og Region Sjælland.

- Vi ser alt for ofte, at patienter bliver udskrevet, før de er klar til det, samtidig med at kommunerne ikke har kapaciteten til at tage sig af dem, siger hun.

Regionsrådsformand i Region Sjælland, Heino Knudsen (S), kalder antallet af genindlægelser »alt for højt«.

Han vil se på, om hospitalerne udskriver patienter for hurtigt såvel som styrke samarbejdet med kommuner og praktiserende læger for at komme problemet til livs.

Læs mere om sagen i aviserne DAGBLADET, Nordvestnyt og Sjællandske lørdag.

Du kan også købe adgang til e-avisen her:

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.