20. januar 2019
Trængte familier, der godkendes til julehjælp hos Mødrehjælpen, får 400 kroner til gave pr. barn, 300 kroner til julemiddag, hvis der er et barn i familien og  100 kroner ekstra for hvert barn, hvis det er en fler-barnsfamilie. Foto: Mødrehjælpen
Trængte familier, der godkendes til julehjælp hos Mødrehjælpen, får 400 kroner til gave pr. barn, 300 kroner til julemiddag, hvis der er et barn i familien og 100 kroner ekstra for hvert barn, hvis det er en fler-barnsfamilie. Foto: Mødrehjælpen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Rekordmange familier søger julehjælp hos Mødrehjælpen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Rekordmange familier søger julehjælp hos Mødrehjælpen
Sjælland - 12. december 2017 kl. 14:07
Af Tine Fasmer
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

To dage før ansøgningsfristen udløber torsdag den 14. december, har Mødrehjælpen fået flere ansøgninger om julehjælp end nogensinde før.

På landsplan er tallet på 7.799 ansøgninger mod 6.921 i alt for et år siden.

Det svarer til en stigning på 20 procent.

I Region Sjælland er der også flere trængte børnefamilier, som har henvendt sig til Mødrehjælpen, men stigningen er seks procent - fra 1.162 ansøgninger sidste år til 1.236 i år.

Ansøgerne skal leve op til særlige kriterier for at blive godkendt til at få julehjælp fra Mødrehjælpen. Ud over dårlig økonomi skal de for nyligt have været igennem en særligt belastende social begivenhed. Mange har mistet deres job, andre er blevet syge fysisk eller med stress og depression, og i en del familier er børnene syge.

- Alle disse forældre har hver deres hjerteskærende fortælling. Deres højeste ønske er skabe en jul, som giver børnene glæde og gode minder, og som ligner andre børns. Men de er utrolig pressede. Derfor er netop julen en særlig svær tid for udsatte børnefamilier, udtaler Mads Roke Clausen, direktør i Mødrehjælpen, i en pressemeddelelse.

Se mere på mødrehjælpen.dk/jul

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.