17. oktober 2021
Ursula Dietrich-Pedersen, der har været regionsrådsmedlem for Enhedslisten siden 2013, har fået job som højskoleforstander i Løgumkloster. Hun stopper 2. januar. Foto: Enhedslisten.
Ursula Dietrich-Pedersen, der har været regionsrådsmedlem for Enhedslisten siden 2013, har fået job som højskoleforstander i Løgumkloster. Hun stopper 2. januar. Foto: Enhedslisten.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Regionspolitiker siger farvel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Regionspolitiker siger farvel
Opdateret 16. december 2019 kl. 15:09
Sjælland - 16. december 2019 kl. 14:34
Af Tomas Revsbech

Enhedslistens Ursula Dietrich-Pedersen stopper i regionsrådet i Region Sjælland.

Regionsrådspolitikeren, der har bopæl i Sorø, har fået job som højskoleforstander på Løgumkloster Højskole fra næste år. Derfor skal hun ifølge reglerne stoppe, da hun ikke længere har bopæl i regionen.

Ursula Dietrich-Pedersen er født og opvokset i Tyskland, er uddannet sygeplejerske, men har siden videreuddannet sig og har senest arbejdet som uddannelseskonsulent i Region Sjælland. Hun har siddet i regionsrådet siden 2013 og har bestridt en række poster gennem årene.

Hun blev dog for alvor kendt i vide kredse, da hun kort efter regionsrådsvalget i 2017 kom med positive udtalelser om blandt andet halalkød på regionens sygehuse, utilsigtet kom til at skabe voldsomme rystelser i flertallet bag regionsrådsformand Heino Knudsen.

Udtalelserne fik Dansk Folkeparti, der var blevet en del af flertallet bag Knudsen, til at fare i flint. Sagen endte med, at Heino Knudsen smed Enhedslisten ud af konstitueringsflertallet, før Dansk Folkeparti kunne genfinde sig i flertalsflokken.

Ursula Dietrich-Pedersen stopper 2.januar 2020 og afløses af partiets førstesuppleant Anna Bondo Nielsen fra Roskilde. Enhedslisten ønsker, at Anna Bondo Nielsen overtager alle sin forgængers poster og hverv, heriblandt hendes plads i regionens social- og psykiatri-udvalg.

Beslutningen skal formelt set bakkes op og godkendes af et flertal i regionsrådet.

Rejser du til udlandet i år?