16. januar 2019
#1045609
gallery icon

Se billedserie

Foto: Tine Fasmer
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Regionsdirektør om sundhedsplatform: Nedgangen er mindre end 10 procent

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Regionsdirektør om sundhedsplatform: Nedgangen er mindre end 10 procent
Sjælland - 17. maj 2018 kl. 13:00
Af Søren Schaadt Larsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Lad os slå det fast: Sundhedsplatformen har givet en produktivitetsnedgang. Men ifølge koncerndirektør i Region Sjælland, Leif Panduro, er nedgangen på 10 procent for højt sat. Tallet bygger på de uredigerede tal fra Sundhedsplatformen, som ikke er retvisende.

arrow Læs også: 10 procent færre behandlinger efter Sundhedsplatform

- Det er svært at sige, hvor stor nedgangen er lige nu, fordi vi bygger estimatet på tal, som vi ikke helt stoler på lige nu, siger Leif Panduro.

Sundhedsplatformen koster længere tid bag skærmen for både sygeplejersker, sekretærer og læger, men på grund af fejl i de data, der går fra Sundhedsplatformen til Sundhedsdatastyrelsen, ved ingen præcist hvor stor nedgangen i produktiviteten præcist er:

- Vi havde en nedgang i januar og februar, der var planlagt på forhånd, men i tallene er der på det seneste en tendens til stigning i aktiviteten. Vi ved ikke, om vi indhenter det igen i løbet af året. Hvor vi ender er svært at sige, siger Leif Panduro. Han mener et realistisk bud er et fald på mindre end 10%, men det vil ligge mellem nul og ti procent i forhold til det, regionen forventes at foretage i løbet af året.

Årsagen til, at nedgangen i produktiviteten ikke er større, når der bliver brugt så meget mere tid ved skærmene, er, at tiden bliver taget fra andre områder.

- Der er noget tid, som man brugte til andre ting tidligere, som forskning og udvikling, som man nu bruger på Sundhedsplatformen. Det kan vi godt gøre i en periode, men det kan vi jo ikke blive ved med i fremtiden. Derfor koster det ikke nødvendigvis penge, at vi har en nedgang i produktiviteten. Men det koster på den tid, som vi bruger på noget andet, siger Leif Panduro. Han afviser dog ikke helt, at den manglende aktivitet kan få økonomiske konsekvenser:

- 20 procent af de midler vi får, afhænger af vores aktivitet. Overholder vi aktivitetskravet eller har lidt mindre, så får vi midlerne. Jeg kan ikke sige, om vi ligger i farezonen, det er for tidligt at sige noget om endnu, siger Leif Panduro.

arrow Regionen: Sundhedsplatformen billigere end konkurrent
09. maj 2018 kl. 13:38 Opdateret: kl. 14:01
LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.