21. januar 2019
Region Sjælland får opbakning fra hovedstaden med opfordringen til at få åbent op for flere studerende på lægeuddannelsen. Foto: Karsten Kanding Christrup
Region Sjælland får opbakning fra hovedstaden med opfordringen til at få åbent op for flere studerende på lægeuddannelsen. Foto: Karsten Kanding Christrup
Foto: Karsten Christrup
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Regioner står sammen for at få flere lægestuderende

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Regioner står sammen for at få flere lægestuderende
Sjælland - 10. februar 2018 kl. 09:57
Af Tine Fasmer
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

50-100 flere skal begynde at studere på lægeuddannelsen i København hvert år, hvis lægemanglen skal bremses.

Sådan lyder opfordringen fra Sophie Hæstorp Andersen (S) og Heino Knudsen (S), regionsrådsformænd i Region Hovedstaden og Region Sjælland.

De har sammen henvendt sig til uddannelses- og forskningsminister Søren Pind (V).

- Det er helt centralt, hvis vi på langt sigt skal kunne løse udfordringen med lægemangel, og det er jeg meget glad for, at Sophie Hæstorp Andersen og Region Hovedstaden bakker op om, siger Heino Knudsen.

Særligt i Nordvestsjælland, Vestsjælland og Lolland-Falster er der betydelige vanskeligheder med at få ansat nok speciallæger på sygehusene og få afløst de praktiserende læger, der går på pension.

Uanset om uddannelses- og forskningsministeren nikker ja til at øge optaget af studerende på den lægelige grunduddannelse, arbejder Region Sjælland og Københavns Universitet videre med planerne om at åbne kandidatdelen af lægeuddannelsen i forbindelse med Sjællands Universitetshospital. Målet er på den led at åbne de lægestuderendes øjne for regionens sygehuse og øge deres lyst til at fortsætte speciallægeuddannelsen her.

- Vi kan godt få videreuddannelsen af læger til at fungere, men det er afgørende, at vi får øget antallet af studerende, siger Heino Knudsen.

Læs mere i lørdagsudgaven af Sjællandske Mediers betalte aviser Sjællandske, DAGBLADET og Nordvestnyt. E-avisen kan købes her: http://sn.dk/modules/sn/flow_page_buy

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.