23. marts 2019
Garantiklinikken får henvist patienter fra både Holbæk, Roskilde, Køge, Slagelse, Nykøbing F. samt Næstved Sygehus, hvor klinikken holder til i ledige lokaler. Foto: Jørgen C. Jørgensen.
gallery icon

Se billedserie

Garantiklinikken får henvist patienter fra både Holbæk, Roskilde, Køge, Slagelse, Nykøbing F. samt Næstved Sygehus, hvor klinikken holder til i ledige lokaler. Foto: Jørgen C. Jørgensen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Regionens »privathospital« vokser: 3 X flere patienter på 3 år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Regionens »privathospital« vokser: 3 X flere patienter på 3 år
Sjælland - 10. september 2018 kl. 10:49
Af Tomas Revsbech
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

- Det gik fantastisk hurtigt. Der gik en uge fra jeg blev indkaldt, til jeg blev undersøgt, og der var overhovedet ingen ventetid på at komme ind til undersøgelse. Man bliver næsten forpustet.

Sådan lyder det fra 66årige Claus Thygaard fra Dianalund, der tidligere opereret for kræft i nyren tre gange, og som løbende skal undersøges for at se, om den er vendt tilbage eller har spredt sig.

Ved den seneste henvisning, var der tilsyneladende problemer med at komme til i tide. Så i stedet blev han henvist til Garantiklinikken.

- Jeg anede ikke den eksisterede. Men det var jo rart at kunne komme til med det samme. Især, når der så ikke var noget at se på undersøgelserne, siger han.

I tilfælde, hvor sygehusene har problemer med at få undersøgt patienterne hurtigt nok eller leve op til behandlingsgarantien, henviser sygehusene typisk til et privathospital. Men så er der regionens eget alternativ, Garantiklinikken.

- Mange patienter ved stadig ikke, hvem vi er. Men mange bliver glade for at komme her, fordi de slipper for at køre langt eller at blive kastet frem og tilbage mellem det offentlige og private. Vi har den fordel, at patienten så at sige bliver i samme system, siger Hanne Rasmussen, ledende oversygeplejerske på Garantiklinikken.

Flere patienter
Ifølge klinikkens egne tal behandler og undersøger man cirka 1650 patienter om måneden - heraf mange radiologi-patienter, som Garantiklinikken fik op og stå i 2016. Inden da, behandlede man til sammenligning cirka 585 patienter om måneden i 2015.

For sygehusene - og i sidste ende skatteborgerne - rummer Garantiklinikken den fordel, at den forsøger at være billigere, end de private alternativer.

Garantiklinikken havde i 2017 en omsætning på ca 31 millioner kroner, »hvilket har genereret en besparelse for regionen på omkring 6 millioner kroner«.

Klinikken har cirka 70 læger og 130 sygeplejersker, lægesekretærer og andet sundhedspersonale tilknyttet på konsulentbasis.

- Lønningerne, vi betaler, er lavere, end i den private sektor. Vi vil ikke være en konkurrent til vores egne sygehuse, udelukkende et supplement. Faktisk vil vores største succes være, at vi gjorde os selv overflødige, siger Hanne Rasmussen.

Læse hele historien om Garantiklinikken i aviserne DAGBLADET, Nordvestnyt og Sjællandske fra lørdag den 8.september.

Alternativt kan E-avisen købes her: http://sn.dk/modules/sn/flow_page_buy

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.