21. november 2018
De syv tiltalte har i årene 2009-2014 adskillige gange haft fruerne med på restaurant - betalt af regionens midler over en hemmelig konto eller af it-virksomheden Atea. Undtaget i to tilfælde har de fråset mere end deltagerne på regionens officielle it-lederkonference på Frederiksminde i 2014.  Foto: Bjørn Armbjørn
De syv tiltalte har i årene 2009-2014 adskillige gange haft fruerne med på restaurant - betalt af regionens midler over en hemmelig konto eller af it-virksomheden Atea. Undtaget i to tilfælde har de fråset mere end deltagerne på regionens officielle it-lederkonference på Frederiksminde i 2014. Foto: Bjørn Armbjørn
Foto: Bjørn Armbjørn
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Regionens ledertur kostede mindre end tiltaltes fråds

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Regionens ledertur kostede mindre end tiltaltes fråds
Sjælland - 13. februar 2018 kl. 12:30
Af Tine Fasmer
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Lederne i Region Sjællands it-afdeling spiste billigere på Hotel Frederiksminde i 2014 end de syv tiltalte i den verserende Atea-sag om mulig bestikkelse og underslæb.

arrow Læs også: Dommens dag i Danmarks største bestikkelsessag

Det viser en aktindsigt.
Lederkonferencen i efteråret 2014 har været fremhævet af blandt andre forsvareren for regionens tidligere it-driftschef René Clausen som et eksempel på, at Region Sjælland generelt spiste dyrt.

Men prisen pr. snude på it-ledergruppens døgn-konference på Hotel Frederiksminde i 2014 var 3165 kroner (inklusiv moms) for dem, der overnattede og 2265 kroner for dem, der tog hjem og sov.

Når it-driftschefen, den tidligere it-direktør, den tidligere it-udviklingsdirektør har mødtes på dyre danske restauranter i selskab med topfolk fra it-virksomheden Atea A/S har det i stort set alle tilfælde været en del dyrere måltider.

Ifølge anklagemyndigheden Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet har besøgene på restauranter som fx AOC, Era Ora, Geranium, Kong Hans - hvor de tiltaltes fruer i de fleste tilfælde også deltog - været med til at sikre it-virksomheden fordele i samhandlen med Region Sjælland.

Region Sjælland it-afdeling holder lederkonferencer en gang årligt, og modsat restaurantbesøgene i bestikkelses- og underslæb-sagen, der behandles ved Retten i Glostrup, figurerer de i regionens regnskab.

- Vi holder det altid et sted i regionen, fordi vi gerne vil støtte de lokale kursus- og konferencesteder, forklarer regionens nuværende it-direktør Per Buchwaldt.

Han betragter 2014-arrangementet på Hotel Frederiksminde, som siden har fået en Michelin-stjerne, som et af de lidt dyrere.

- Senest har vi været på det lille udmærkede konferencested Slangerupgaard ved Faxe Ladeplads, og vi har hen over årene brugt forskellige i Comwell-kæden og eksempelvis Musholm Feriecenter ved Korsør, siger it-direktøren.

Lederkonferencen i 2014 begyndte med morgenmad klokken 8.30 og fortsatte med frokost, snacks, kaffe og kage, og en tre-retters aftenmenu samt drikkevarer.

arrow Dom i historisk stor bestikkelsessag udskudt
16. juni 2018 kl. 16:30 Opdateret: kl. 16:32
arrow Ny salgsdirektør i NetDesign
13. maj 2018 kl. 19:02 Opdateret: kl. 15:34
LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.