17. oktober 2019
Indtil videre har Region Sjælland identificeret 221 kvinder med brystkræft, som har fået mangelfulde undersøgelser på Ringsted sygehus i perioden 2013-2017. Men Styrelsen for patientsikkerhed er også bekymret over nogle af forholdene på sygehuset i dag. Foto: Jørgen C. Jørgensen.
Indtil videre har Region Sjælland identificeret 221 kvinder med brystkræft, som har fået mangelfulde undersøgelser på Ringsted sygehus i perioden 2013-2017. Men Styrelsen for patientsikkerhed er også bekymret over nogle af forholdene på sygehuset i dag. Foto: Jørgen C. Jørgensen.
Foto: Jørgen Chr. Jørgensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Region »uenig« og »overrasket« over ny brystkræftkritik: Kvinder kan være trygge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Region »uenig« og »overrasket« over ny brystkræftkritik: Kvinder kan være trygge
Sjælland - 23. april 2019 kl. 11:55
Af Tomas Revsbech
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Kvinder i Region Sjælland kan føle sig trygge ved brystkræft-behandlingen på Ringsted sygehus.

arrow Læs også: Regionsformand: Brystundersøgelser lever op til krav nu

Sådan lyder det fra koncernchef i Region Sjælland, Leif Panduro Jensen, efter Styrelsen for Patientsikkerhed i tirsdagens udgave af Jyllands-Posten udtrykker ny bekymring og kritik af forholdene på sygehusets radiologiske afdeling.

Leif Panduro Jensen fortæller til Sn.dk, at regionen endnu ikke modtaget nogen henvendelse fra Styrelsen for Patientsikkerhed om de nye forhold.

Men han er umiddelbart både overrasket og uenig i kritikken.

Flere lokale nyheder - få nyhedsbrevet

- At Styrelsen for patientsikkerhed går ud og stiller spørgsmålstegn ved hele vores ramme og opsætning omkring behandlingen af brystkræft på baggrund af halvanden sides email-korrespondence om et specifikt hjørne af kræftbehandlingen er meget overraskende. Den konklusion synes jge ikke, man kan drage, og jeg er uenig i bekymringen, der bliver rejst, siger Leif Panduro Jensen.

Ifølge koncern-direktøren er det helt normalt, at ledende læger søger råd og vejledning med kolleger eller eksperter, hvis de er i tvivl om noget. Det modsatte er faktisk værre:

- Overlægen har søgt sparring om en halv side ud af en 33 siders vejledning. At man søge råd og vejledning, når man er i tvivl er det præcis det, jeg vil forvente af en overlæge, siger Leif Panduro Jensen.

Koncernchefen understreger, at regionen har fuldt fokus på at hjælpe de berørte kvinder, og at kvinderne kan føle sig trygge ved de undersøgelser og den behandling de får.

- Vi har haft vores vejledninger til gennemsyn, blandt andet i Styrelsen for patientsikkerhed og har fået besked om, at de er helt i orden. Vi tager 10 forskellige journaler ud hver uge for at sikre at alt bliver fulgt til punkt og prikke. Samtidig er vi ved at igangsætte et eksternt tilsyn med eksperter fra Odense Universitetshospital, siger han.

Formand for Region Sjællands udvalg for sygehusenes behandlingstilbud Annemarie Knigge (S) har umiddelbart ingen kommentarer til sagen, men henviser til Leif Panduro Jensen.

Om hvorvidt hun er bekymret over de nye oplysninger siger hun dog: - Fra politisk hold har vi reageret ved at fyre medarbejdere og iværksætte en genopretningsplan. Men vi vil selvfølgelig spørge ind til tingene igen, når og hvis der kommer nye oplysninger frem, siger hun.

arrow Politiet ransager regionen og Ringsted Sygehus
13. maj 2019 kl. 12:31 Opdateret: kl. 12:31
arrow Lars Løkke er hårdt ramt af voksende brystkræftskandale
10. maj 2019 kl. 13:19 Opdateret: kl. 13:19