18. december 2018
Portørerne på sygehusene i Holbæk, Roskilde, Slagelse, Næstved  og Nykøbing F. har været store modstandere af regionen beslutning om, at alle portører og rengøringsassistenter skulle tvangsuddannes til serviceassistenter. Foto: Kenn Thomsen.
Portørerne på sygehusene i Holbæk, Roskilde, Slagelse, Næstved og Nykøbing F. har været store modstandere af regionen beslutning om, at alle portører og rengøringsassistenter skulle tvangsuddannes til serviceassistenter. Foto: Kenn Thomsen.
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Region trækker i land i portør-strid

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Region trækker i land i portør-strid
Sjælland - 17. april 2018 kl. 10:29
Af Tomas Revsbech
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Den flere år lange portør-strid, der i flere omgange har ført til ulovlige strejker blandt portørerne på de sjællandske sygehuse, ser ud til at være på vej mod en opblødning.

Det skriver DAGBLADET og Nordvestnyt tirsdag.

Et flertal af politikerne i regionens forretningsudvalg vil lempe det hidtidige krav til portørerne om, at de skal uddanne sig til serviceassistenter, eller modtage en fyreseddel.

I stedet læges der op til en overgangsordning, hvor der skal tages størst mulige »individuelle hensyn«, når sygehusledelserne skal beslutte, hvem af portørerne, der skal uddannes.

Portører, der nægter at uddanne sig, kan i nogle tilfælde få nye og andre portør-opgaver, indtil de stopper i jobbet, eksempelvis for at gå på pension. Først herefter bliver stillingen omdannet til en serviceassistent-stilling.

Politikernes beslutning sker ifølge Jan Hendeliowitz, S-gruppeformand og medlem af regionens forretningsudvalg, for at få skabt »ro omkring serviceassistent-projektet«.

Og beslutningen er da også set »et skridt i den rigtige retning«, mener portør-tillidsmand Per Jensen fra Holbæk sygehus.

- Det er positivt, at man åbner op for, at det i nogle tilfælde er frivilligt, om man vil uddanne sig til serviceassistent eller ej. Vi ved dog stadig ikke, hvor mange, der får lov til at slippe. Men nu har politikerne i hvert fald set i øjnene, at de er nødt til at lade nogle af de gamle portører være, indtil de går på pension. De ved godt, at hvis de tvinger serviceassistent-uddannelsen igennem, så smutter de fleste af dem, siger han til aviserne.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.