26. februar 2020
Regionsrådsformand Heino Knudsen (S) er glad for, at der nu etableres motorveje imellem Næstved-Rønnede og til Kalundborg.Foto:  Henning Bagger/Scanpix
Regionsrådsformand Heino Knudsen (S) er glad for, at der nu etableres motorveje imellem Næstved-Rønnede og til Kalundborg.Foto: Henning Bagger/Scanpix
Foto: Vijay Chaudhury/Henning Bagger/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Region jubler over nye motorveje - men sæt farten op

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Region jubler over nye motorveje - men sæt farten op
Sjælland - 14. marts 2019 kl. 11:57
Af Tomas Revsbech
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Udsigten til en færdiggørelse af en motorvej til Kalundborg og etablering af en motorvej på den såkaldt gedesti mellem Næstved og Rønnede møder roser fra Region Sjællands regionsrådsformand, Heino Knudsen (S).

arrow Læs også: Folketingspolitikere sværger troskab om motorvej

For de to projekter har stået øverst på regionens ønskeliste over nye infrastrukturprojekter i flere år. Og faktisk også på ønskelisten hos regionens 17 kommuner, som for flere år siden blev enige om at ville bakke op om prioriteringen.

- Vi er rigtig glade for, at man på Christiansborg har lyttet til ønskerne fra en samlet region. To af vores tre top-prioriteter for ny infrastruktur er med, siger Heino Knudsen.

Han fremhæver også en udvidelse af motorvej E55, en landevej til Stevns og Ring 5-projektet som gode projekter, der nu bliver taget fat på.

Til gengæld ærgrer regionsrådsformanden sig over, de start- og slut-datoer, der er sat på motorvejsprojekterne.

Der burde tages hul på en færdiggørelse af Kalundborg-motorvejen før 2023 og Næstved-Rønnede i 2024.

- Kalundborg er Danmarks største erhvervsområde uden en motorvej, og Næstved er den største by i Danmark uden en motorvejsforbindelse. For begge områder er en motorvej afgørende for udviklingen. De måtte godt komme i gang noget før, siger Heino Knudsen.

Han kunne også godt ønske sig, at regeringen havde taget fat på regionens tredje store prioritet - en tværforbindelse mellem Næstved, Slagelse og Kalundborg. Den er slet ikke nævnt i planen.

Og så er han ked af, at pengene skal tages fra Togfonden.

- Det kan godt være, at timemodellen først fremmest sikrer hurtigere tog mellem landets store byer. Men den er også en gevinst for Region Sjælland. For borgere, der bor i Roskilde og Køge eksempelvis vil timemodellen jo sikre, at de kan komme langt hurtigere til Fyn og Jylland, siger han.

arrow EL-kandidat siger nej til motorvej
27. maj 2019 kl. 20:49 Opdateret: kl. 10:06
arrow Næstved-motorvejen forsinkes ikke
15. maj 2019 kl. 14:02 Opdateret: kl. 14:03
arrow Motorvej på vej: Sådan reagerer politikerne
15. marts 2019 kl. 12:49 Opdateret: kl. 16:32