28. juli 2021
Tirsdag oplyste Magnus Heunicke, at halvdelen af alle danskere over 16 år nu er vaccineret. Ser man på den samlede befolkning, er Region Sjælland den region, der har vaccineret den største andel af sin befolkning. Foto: Philip Davali/Scanpix
Tirsdag oplyste Magnus Heunicke, at halvdelen af alle danskere over 16 år nu er vaccineret. Ser man på den samlede befolkning, er Region Sjælland den region, der har vaccineret den største andel af sin befolkning. Foto: Philip Davali/Scanpix
Foto: Frederik Fogde/Philip Davali/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Region Sjælland når vaccine-milepæl: - Det går rigtig stærkt lige nu

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Region Sjælland når vaccine-milepæl: - Det går rigtig stærkt lige nu
Opdateret 09. juni 2021 kl. 20:48
Sjælland - 09. juni 2021 kl. 20:41
Af Tomas Revsbech

Knap 400.000 borgere i Region Sjælland har fået første stik med en coronavaccine, og over 210.000 har fået andet stik og er dermed færdigvaccinerede. Det svarer til næsten 50 procent, der har fået første stik, mens mere end hver fjerde af alle regionens borgere har fået begge stik. På landsplan har 23,8 procent fået begge stik.

Ifølge Trine Holgersen, direktør for Det Nære Sundhedsvæsen i Region Sjælland og øverste ansvarlig for vaccineudrulningen i regionen, burde der i disse dage dukke en email op i e-Boks hos borgere fra årgang 1978 og 2000, altså dem, der fylder 43 og 21 år i løbet af i år.

- Så vi er godt i gang den målgruppe, der hedder 10D2, altså de 20-24-årige og 40-44-årige. Men hvornår vi begynder at indkalde de næste årgange (1979 og 1999, red.) kan jeg ikke sige helt præcist. Vi får udmeldinger om, hvor mange vacciner, vi får fra uge til uge, så det vil afhænge af, hvor mange vacciner vi får, siger Trine Holgersen, der derfor ikke vil sætte eksakte tidspunkter på.

Hun tør derfor heller ikke spå om, hvornår man går i gang med at indkalde den næste gruppe af borgere i gruppe 10D3. Det er borgere i alderen 25-29 år og 35-39 år. - Det kan vi heller ikke sige endnu. Meget vil afhænge af, hvor mange vacciner, vi får. Og så skal man huske på, at der også skal være vacciner nok til, at folk kan få det andet stik, siger hun.

Selv om Region Sjælland er den region, der har vaccineret den største andel af sin befolkning af de fem regioner, oplever en del borgere alligevel, at deres jævnaldrende i Region Hovedstaden er blevet indkaldt til vaccine tidligere end dem selv.

Det skyldes, at regionerne som udgangspunkt får tildelt vacciner efter deres andel af den samlede befolkning uden skelen til, hvordan aldersfordelingen ser ud regionerne imellem. Og da Region Sjælland har relativt mange ældre, har man gennem længere tid halset bagefter Region Hovedstaden i forhold til at indkalde folk.

Trine Holgersen fortæller, at Region Sjælland i et vist omfang er blevet kompenseret for den skæve aldersfordeling undervejs. Men nu er man faktisk nået dertil, hvor Region Sjælland skal til at kompensere de øvrige regioner, fordi man har relativt få unge i forhold til de andre regioner:

- Så det hele går rigtig stærkt med at få vaccineret lige nu, siger hun.

De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?