23. september 2020
Busbesparelserne i Region Sjælland er en konsekvens af lokale beslutninger, lyder det fra transportminister Ole Birk Olesen. Foto: Per Christensen.
gallery icon

Se billedserie

Busbesparelserne i Region Sjælland er en konsekvens af lokale beslutninger, lyder det fra transportminister Ole Birk Olesen. Foto: Per Christensen.
Foto: Per Buurgaard Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Regeringen afviser: Ingen penge til at redde busserne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Regeringen afviser: Ingen penge til at redde busserne
Opdateret 11. oktober 2018 kl. 12:45
Sjælland - 11. oktober 2018 kl. 10:26
Af Tomas Revsbech
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Spareplanerne i Region Sjælland, der truer med at lukke en række busruter eller forringe kørslen, er regionens eget ansvar. Regeringen kommer med andre ord ikke rendende med en pose penge, der kan redde ruterne

arrow Læs også: Bus-besparelser ender i Folketinget

Sådan lyder det fra transportminister Ole Birk Olesen (LA) i Folketingssalen som svar til Enhedslistens Eva Flyvholm, da hun onsdag bad ministeren forholde sig til nedskæringerne.

Besparelserne er en konsekvens af, at regeringen og Dansk Folkeparti tidligere i år lavede en reform af erhvervsfremme-støtten, der betød, at regionerne mistede deres del af opgaven og de tilskudskroner, der fulgte med.

I Region Sjælland har en god bid af erhvervsfremme-midlerne blevet brugt på kollektiv trafik, og det er noget, regionen, ikke regeringen, har besluttet, lyder det ifølge P4 Sjælland fra ministeren.

- I Region Sjælland har man åbenbart ikke brugt midlerne til erhvervsfremme, men på kollektiv trafik. Nu synes man, at man vil prioritere på den måde, at den kollektive trafik må holde for. Det er lokale beslutninger, lød det fra Ole Birk Olesen i Folketingssalen.

Også Dansk Folkepartis Finansordfører Rene Christensen har over for TV Øst afvist, at regeringen og DF vil rykke ud og redde busruterne.

Regionen skal være bedre til at administrere de penge, som man får, lyder budskabet ifølge TV Øst DF-ordføreren.

arrow Alle natbusser nedlægges: Lang vej hjem fra byturen
09. oktober 2018 kl. 15:05 Opdateret: kl. 15:05
Har debatten om sexisme taget overhånd?