23. september 2020
Katrine Olldag (R) blev valgt i Folketinget sidste år, nu lægger hun som skatte- og kommunalordfører op til forhandling med målet om at gøre fundamentalt op med udligningssystemet.
Katrine Olldag (R) blev valgt i Folketinget sidste år, nu lægger hun som skatte- og kommunalordfører op til forhandling med målet om at gøre fundamentalt op med udligningssystemet.
Foto: Peter Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Radikale vil sende flere penge fra by til land

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Radikale vil sende flere penge fra by til land
Sjælland - 24. januar 2020 kl. 06:00
Af Tomas Revsbech og Tine Fasmer
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det Radikale Venstre er klar til at smide deres image som café lattedrikkende storbymennesker, når de træder ind i de snarlige forhandlinger om det kommunale udligningssystem.

arrow Læs også: S: Nuværende udligning sikrer ikke ens velfærd

- Der tages generelt ikke højde nok for demografien og hvordan, den udvikler sig. Landdistrikterne og købsstæderne i provinsen udgøres i stigende grad af ældre og børn, der kræver udgifter, mens studerende, der ikke belaster de kommunale kasser, klumper sig sammen i byer, siger partiets kommunal- og skatteordfører Katrine Olldag fra Præstø, der i høj grad har været med til at forme partiets forhandlingsgrundlag.

Væk med hovedstadsudligningen

Radikale lægger bl.a. op til at fjerne hovedstadsudsligningen, fordi de 34 kommuner omkring København får dækket deres behov bedre end fattige kommuner i resten af Danmark.

- Hvis en kommune ligger i hovedstadsområdet får den 88 procent af sit strukturelle underskud (forskel mellem skatteindtægter og kommunens udgifter, red.) dækket. Hvis kommunen ligger uden for, får den groft sagt dækket 61 procent, siger Katrine Olldag.

Venstres politiske ordfører Sophie Løhde vil have regeringen ud af busken, før hun kommenterer De Radikales overvejelser.

- Vi vil se et udspil fra regeringen, før vi går ind i en diskussion om enkelte elementer, siger hun.

arrow K-borgmester: Hovedstadsudligning et værn mod større sociale skel
24. januar 2020 kl. 13:02 Opdateret: kl. 12:59
arrow R: Velfærd skal ikke afhænge af postnummer
23. januar 2020 kl. 22:00 Opdateret: kl. 13:07
Har debatten om sexisme taget overhånd?