24. oktober 2020
I lyset af besparelser og det enorme pres flere sygehus-afdelinger såvel som psykiatrien oplever, er det ikke rimeligt at afsætte 10 millioner kroner på at sikre døgnbemanding på skadestuerne i Roskilde og Næstved, mener DE Radikales Anne Møller Ronex (th.), der her ses samen med partifællesn Lars Hoppe Søe. Foto: Mie Neel.
I lyset af besparelser og det enorme pres flere sygehus-afdelinger såvel som psykiatrien oplever, er det ikke rimeligt at afsætte 10 millioner kroner på at sikre døgnbemanding på skadestuerne i Roskilde og Næstved, mener DE Radikales Anne Møller Ronex (th.), der her ses samen med partifællesn Lars Hoppe Søe. Foto: Mie Neel.
Foto: Mie Neel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: R raser over døgn-læger på skadestuer: Spild af penge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

R raser over døgn-læger på skadestuer: Spild af penge
Sjælland - 13. august 2019 kl. 11:12
Af Tomas Revsbech

Udvidelsen af lægebemandingen på skadestuerne i Roskilde og Næstved til døgnbemanding fra 1.oktober er alt for dyr og kommer alt for få til gavn.

arrow Læs også: Døgnåbne skadestuer er »sognerådspolitik«

Det mener De Radikales gruppeformand i regionsrådet Anne Møller Ronex, efter forretningsudvalget i Region Sjælland mandag har nikket ja til at udvide lægedækningen på de to skadestuer fra 12-22 til 24 timer i døgnet.

Ordningen ventes ifølge regionens egne estimater at gavne 3-7 patienter i døgnet i hver af de to byer. Pris: Tre millioner kroner i resten af 2019 og 10 millioner årligt fra 2020.

- Hvordan kan man se sig selv i spejlet og brænde så mange penge af på at forkorte køreturen for så få patienter, når vi samtidig har et medicinsk område og en psykiatri, der har måttet spare og hvor der mangler læger og sygeplejersker, siger Anne Møller Ronex til Sn.dk.

Ifølge regionens estimater er det først og fremmest i morgentimerne 08.00-12.00, at der vil komme flere patienter: nemlig 2-4 patienter på hver af de to skadestuer. I tidsrummet 22.00-08.00 er »potentialet ... på 1-3 patienter« i hver af de to byer, lyder det i oplægget til politikerne.

Trods modstanden kan de Radikale ikke umiddelbart modsætte sig at afsætte de tre millioner kroner i år. Partiet er nemlig med i budgettet for 2019.

Partiet har dog taget forbehold for beslutningen, da man ikke vil binde sig op på, at der skal afsættes 10 millioner kroner til den udvide lægedækning i 2020.

Læge-mangel
De Radikale er ikke kun utilfredse med selve ordningen. Det bliver også svært i praksis at gennemføre den, påpeger Anne Møller Ronex.

De Praktiserende Læger, som politikerne i første omgang forsøgte at få til at tage tjansen, er i forvejen så pressede, at de har sagt fra.

Derfor er der lagt op til, at sygehusene indtil videre må bruge de læger, der nu er til rådighed på sygehuset - enten på skadestuen eller sygehusets øvrige afdelinger. Alternativt må man bruge læge-konsulenter.

Det er ikke optimalt erkender regionsrådsformand Heino Knudsen (S). Han peger dog på, at ønsket om læger døgnet rundt på de to skadestuer er så stort, at det er skrevet ind i konstitueringsaftalen fra december 2018, der gjorde ham til regionsrådsformand.

- Det har været en politisk prioritering fra starten, og det er vigtigt, at vi sikrer tryghed i hele regionen. Nu sætter vi penge af til det her, og så er det op til sygehusene at finde den bedste og billigst mulige løsning. Vi evaluerer ordningen i 2022, og vil løbende følge økonomien, siger han.

arrow Dyr skadestue-løsning er tiljublet og udskældt
20. august 2019 kl. 08:23 Opdateret: kl. 08:38
arrow God beslutning om læger på skadestuen
18. august 2019 kl. 00:15 Opdateret: kl. 14:32
Skal der være en forældelsesfrist for, hvor langt tilbage man kan rejse anklage om en krænkelse?