20. oktober 2020
Knæoperationer er en af de ting, der har været udskudt under det forhøjede corona-beredskab i foråret.
Knæoperationer er en af de ting, der har været udskudt under det forhøjede corona-beredskab i foråret.
Foto: Anders Ole Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Pukkel af udskudte aftaler og operationer svinder ind

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Pukkel af udskudte aftaler og operationer svinder ind
Sjælland - 22. september 2020 kl. 09:59
Af Tine Fasmer

Region Sjællands sygehuse har gnavet et stort stykke af de mange operationer og aftaler, der blev udskudt, da corona-beredskabet var højt.

arrow Læs også: Smittetal stiger - elever sendt hjem fra skole

68.000 af patienternes aftaler på sygehusene i Region Sjælland blev udskudt i foråret, da der var mange indlagte med Covid-19 og sygehusene rustede sig til et større antal smittede. Samtidig blev knap 4500 operationer udsat.

Men i dag har de fleste været til lægesamtalen, scanningen, undersøgelsen eller operationen. Ved udgangen af uge 35 manglede der at blive gennemført 12.000 aftaler og cirka 1700 af de udskudte operationer.

Målet er at få fjernet hele puklen inden nytår, men regionsrådsformand Heino Knudsen (S) advarer om, at stærk smittestigning - en bølge 2 - kan betyde, at sygehusene igen er nødt til at prioritere Covid-19-indlagte.

- Det ser rigtig fornuftigt ud med at få indhentet det tabte fra foråret, så vores patienter kan komme til så hurtigt til som muligt. Men det er klart, at vi er meget afhængige af udviklingen med corona og en eventuel bølge to. Hvis vi bliver nødt til at gå ned i aktivitet igen for at behandle patienter for corona og sænke risikoen for smitte, kan vi stå i en helt anden situation i løbet af efteråret, udtaler Heino Knudsen(S), regionsrådsformand i Region Sjælland i en pressemeddelelse.

Forventer kompensation

Der er sat 59 ventelisteprojekter i gang for i alt 29 millioner kroner på sygehusene i Holbæk, Roskilde, Køge, Slagelse, Næstved og Nykøbing F,, hvor afdelinger eksempelvis har åbent i weekend og om aftenen for at se flere patienter.

Desuden bruger Region Sjælland Garantiklinikken på Næstved Sygehus til at aflaste sygehusene. Her gennemføres hjerteundersøgelser, røntgen, behandling af urinvejslidelser, operation af knæ, skuldre, fødder og hænder samt mavetarm-undersøgelser og behandling af fx hæmorider.

Også aftaler med privathospitaler er med til at afvikle ventelisterne. På det område forventer regionen at bruge 77 millioner kroner ekstra i år.

Regionen forventer at få udgifterne til de ekstra aktiviteter på egne sygehuse og privathospitaler betalt med kompensation af regeringen.

arrow Næssi-koncerter under åben himmel: Børnene er ellevilde
23. september 2020 kl. 13:59 Opdateret: kl. 10:29
arrow Skoleelever smed uniformen og samlede penge ind
23. september 2020 kl. 07:30 Opdateret: kl. 16:31
arrow Konkursramt og genåbnet under corona: Vi overlever
22. september 2020 kl. 18:32 Opdateret: kl. 14:32
Skal der være en forældelsesfrist for, hvor langt tilbage man kan rejse anklage om en krænkelse?