14. december 2017
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Politikere: Sådan lukker vi internet-huller

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politikere: Sådan lukker vi internet-huller
Opdateret 11. oktober 2017 kl. 08:07
Sjælland - 10. oktober 2017 kl. 12:14
Af Tomas Revsbech
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

IT-ordførere fra både venstre og højre side af Folketingssalen er klar til at skærpe kravene over for teleselskaberne ved kommende auktioner over mobil-frekvenser. Kravene skal sikre, at alle danske husstande og virksomheder har adgang til lynhurtigt bredbånd i 2020, sådan som politikerne på Christiansborg tidligere har opsat som mål. Det skriver Sjællandske.

arrow Læs også: Lejre er et sort bredbåndshul

- De kommende auktioner er faktisk over mobil-frekvenser, der kan bruges til mobilt bredbånd, og der er vi klar til at stille markant skrappere krav, end vi har gjort hidtil, siger Torsten Schack Pedersen, teleordfører i Venstre til avisen.

Samme holdning har Socialdemokraterne, SF og Enhedslisten. De tre røde partier er desuden klar til at give landets kommuner mulighed for at skrue op for kravene til god dækning, når de indgår aftaler med teleselskaberne.

Bredbåndspulje i spil
Flere partier erkender dog, at der skal mere til for at nå målet om, at alle husstande og virksomheder skal have adgang til 100 mbit/s download og 30 mbit/s upload i 2020.

Både Venstre, SF, Enhedslisten og Dansk Folkeparti melder sig klar til at kigge på, om regeringens bredbåndspulje på 200 millioner kroner er skruet forkert sammen. Puljen har fået skyld for at tilgodese folk i større bysamfund frem for borgere og virksomheder på landet, som puljen egentlig var tiltænkt.

Dansk Folkeparti er villig til at se på, om puljen kan blive større, mens SF ønsker en helt ny pulje på 600 millioner kroner. Pengene skal komme fra de kommende frekvens-auktioner.

Socialdemokraterne er i modsætning til de andre partier klar til helt at droppe ideen om statslige bredbåndspuljer.

- Det eneste, bredbåndspuljen har gjort er, at teleselskaberne trækker investeringsfølehornene til sig Pengene forslår som en skrædder i helvede og skaber forventninger i befolkningen, som man ikke kan leve op til, siger S-teleordfører Karin Gaardsted.

En af de kommuner med flest sorte huller er Lejre kommune. Men også i Køge, Ringsted, Odsherred, Kalundborg, Sorø, Slagelse og Vordingborg kommuner er der postnumre med sorte huller.

arrow Se kort: Sjælland plages af sorte internet-huller
09. oktober 2017 kl. 11:57 Opdateret: kl. 21:12
LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.