10. december 2018
Freddy Blak gik hårdt til Region Sjællands administration, da bestikkelsessagen kom frem: - Hvorfor er der ingen, som har opdaget det i løbet af otte år, sagde han i oktober 2015 - få dage før der blev citeret fra det hemmeligt stemplede notat.

Foto: Hans Jørgen Johansen
Freddy Blak gik hårdt til Region Sjællands administration, da bestikkelsessagen kom frem: - Hvorfor er der ingen, som har opdaget det i løbet af otte år, sagde han i oktober 2015 - få dage før der blev citeret fra det hemmeligt stemplede notat. Foto: Hans Jørgen Johansen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Politiker var i retten for læk i bestikkelsessag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politiker var i retten for læk i bestikkelsessag
Sjælland - 08. november 2017 kl. 19:04
Af Tine Fasmer
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det tidligere medlem af Europa-Parlamentet og nuværende regionsrådsmedlem i Region Sjælland, Freddy Blak (S), stod onsdag i Retten i Næstved, Sagen er på sin vis forbundet med den igangværende store bestikkelses-sag mod tre tidligere regions-ansatte og fire tidligere topfolk fra it-branchen, som kører ved Retten i Glostrup.

arrow Læs også: Dommens dag i Danmarks største bestikkelsessag

Freddy Blak er tiltalt for at have lækket fortrolige oplysninger til en journalist på Weekendavisen i form af et notat, som regionen fik udarbejdet af revisionsfirmaet Rambøll efter de første anholdelser i sagen.

Politikeren er godt tilfreds med de fire timers retsmøde og afventer med sindsro dommen, der offentliggøres onsdag den 15. november.

- Som min forsvarer Mads Kramme sagde, så vil det jo være grotesk, hvis jeg skal være den første, som får en dom i Atea-sagen. Jeg har handlet i offentlighedens interesse - for at få ryddet op, siger Freddy Blak.

Anklagemyndigheden har rejst tiltalen mod Freddy Blak som en bødesag.

Det fortrolige notat var et tillæg til Rambølls »indkøbsanalyse« af relationerne mellem it-virksomheden Atea og Region Sjællands it-afdeling.

Regionen og Bagmandspolitiet (SØIK) valgte selv at offentliggøre notatet efter, at det var blevet omtalt i Weekendavisen. I notatet kunne man ud over en uoverskuelig og rodet pengestrøm mellem Atea og regionen blandt andet se, at it-firmaet har leveret computere og it-udstyr til regionen på private adresser, der ikke vedrører Region Sjælland.

En af tiltalerne i den verserende bestikkelsessag handler netop om muligt videresalg af it-udstyr, hvorved regionen skal have lidt et tab på 48.656 kroner.

arrow Dom i historisk stor bestikkelsessag udskudt
16. juni 2018 kl. 16:30 Opdateret: kl. 16:32
arrow Ny salgsdirektør i NetDesign
13. maj 2018 kl. 19:02 Opdateret: kl. 15:34
LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.