21. juli 2019
Arkivfoto
Arkivfoto
Foto: Jens Wollesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Politiet advarer mod falsk politimand: Det er ikke os, der ringer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politiet advarer mod falsk politimand: Det er ikke os, der ringer
Opdateret 06. februar 2019 kl. 11:28
Sjælland - 06. februar 2019 kl. 06:16
Af Christina Ledertoug
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I løbet af tirsdag aften mellem klokken 18.30 og 21.00 er nogle borgere i Midt- og Vestsjællands Politikreds blevet ringet op af en mand, der udgiver sig for at være fra politiet.

Problemet er bare, at det er han ikke.

Til sn.dk oplyser vagtchef ved Midt- og Vestsjælands Polit, Henrik Møller Nielsen, at den falske politimand fortæller de intetanende borgere, at de skal henvende sig på politistationen, hvor de skulle anholdes, sigtes eller afhøres.

- Det drejer sig om forskellige lovovertrædelser indenfor særlov og straffeloven så som fartbøder og vold. Men det har intet med os at gøre, siger Henrik Møller Nielsen til sn.dk.

De borgere, som har fået et opkald af den falske politimand, har efterfølgende ringet til politiet for at høre, hvad det hele gik ud på.

- De er noget overraskede og uforstående over for, at de bliver ringet op på den måde, og det kan vi sådan set godt forstå, siger vagtchefen.

Ifølge døgnrapporten fra Midt- og Vestsjællands Politi kommer henvendelserne fra fem forskellige mænd fra Roskilde, Lejre, Frederikssund og Guldborgsund kommuner om.

Alle var blevet ringet på deres mobiltelefon, hvor opkaldsnummeret fremgik som Midt- og Vestsjællands Politis officielle telefonnummer 46351448.

De fem mænd var alle blevet ”beskyldt” for at have et udestående med politiet – omhandlende forskellige sager lige fra varetægtsfængsling i en voldtægtssag over mistanke om vold til mindre sager om hastighedsovertrædelser.

Politiet undersøger nu telefonopkaldene i et forsøg på at få identificeret den person, der foretog opkaldene, da politiet reelt kan mistænke vedkommende for uberettiget at have udgivet sig for en offentlig myndighed.

Politiet hører gerne fra andre borgere i kredsen, der har været udsat for den falske politimand.