28. september 2020
Center Air Pilot Academy, som holder til i Roskilde Lufthavn, blev årets Succesvirksomhed 2019 i Region Sjælland.
gallery icon

Se billedserie

Center Air Pilot Academy, som holder til i Roskilde Lufthavn, blev årets Succesvirksomhed 2019 i Region Sjælland.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Pilotskole er Sjællands mest succesfulde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Pilotskole er Sjællands mest succesfulde
Opdateret 04. oktober 2019 kl. 18:19
Sjælland - 04. oktober 2019 kl. 14:45
Af Lars Jørgensen

Fredag blev regionsvinderen af Succesvirksomhed 2019 i Region Sjælland offentliggjort på Snekken Trattoria i Roskilde. Det er Spar Nord og BDO, der står bag prisen, og vinderen er fundet af en jury blandt i alt 200 succesvirksomheder i regionen.

arrow Læs også: Jonas bliver pilot i Roskilde: - Velkommen ombord på min Boeing 737

Det blev Roskilde-virksomheden Center Air Pilot Academy (CAPA), som er Danmarks største pilotskole, der løb med hovedprisen.

- Det gør mig meget stolt og rigtig glad, at jeg sammen med mine dygtige medarbejdere kan fejre, at vi er den mest succesfulde virksomhed i Region Sjælland. Da vi er en uddannelsesinstitution, er vi med til at forme den næste generation af professionelle piloter. Af den grund har vi haft en vedholdende strategi og klare mål for, hvordan vi vil skabe de rigtige rammer for den uddannelse, vi tilbyder. Samtidig har vi stort fokus på at have en god arbejdsplads, og det er den her pris et bevis på, at vi har klaret med stor succes, udtaler Jens Frost, direktør i CAPA, og fortsætter:

- Derudover er vi midt i et generationsskifte, hvor vi giver plads til de unge mennesker, der hver dag udfører et fantastisk stykke arbejde.

Vækst i regionen

Resultatet af gennemgangen af de 200 succesvirksomheder glæder direktør for Spar Nord Køge, Jesper Køster:

- Ifølge vores analyser har de 200 succesvirksomheder i Region Sjælland haft en samlet indtjening på 982 millioner kroner det seneste regnskabsår. Det svarer til en indtjeningsvækst på 17 procent, når vi sammenligner med året før. De positive resultater har fået egenkapitalen blandt succesvirksomhederne til at vokse til godt 2,5 milliarder kroner. Det vidner om, at succesvirksomhederne leverer et ekstraordinært og imponerende bidrag til væksten her i regionen, udtaler han og suppleres af chefkonsulent Henning Boye Hansen fra BDO:

- Den største andel af succesvirksomhederne finder man inden for bygge- og anlægssektoren, men detailvirksomhederne er også godt repræsenterede. Årets vindervirksomhed falder dermed lidt uden for regionens mest fremtrædende erhverv. Center Air Pilot Academy er derfor et godt eksempel på, at vi i Region Sjælland har mange forskellige virksomheder, der hver især formår at drive virksomhed med stor succes, siger han.

Hæder til Køge og Ringsted

Inden for feltet af de 200 regionale succesvirksomheder blev der også uddelt to andre priser ved regionsfinalen. De to særpriser gik til de succesvirksomheder på tværs af regionen, som har udmærket sig positivt inden for henholdsvis 'digital omstilling' og 'jobskabelse'. Her blev Køge-virksomheden Hovmand A/S, der producerer løftevogne og løfteværktøjer, kåret som regionens digitale frontløber.

- Vi er nået meget langt på det digitale område de seneste år, og vi arbejder fortsat meget med forskellige teknologier i hverdagen. Vi har især været nytænkende i vores brug af de såkaldte 3D- og AR-teknologier, der giver os mulighed for at skræddersy det helt rigtige produkt til kunden gennem en app, vi selv har udviklet, fortæller direktør Søren Hovmand og fortsætter:

- Vi har dermed udviklet en teknologi, som man ikke typisk ser på B2B-markedet. Det har krævet et stort arbejde at nå hertil, og netop derfor er den her anerkendelse meget vigtig for os.

Ringsted-virksomheden AB-ELCO A/S, der er specialister i automation og industrielle elinstallationer, fik tildelt prisen i kategorien 'jobskabelse'.

- Vi er utrolig stolte, og vi skal helt klart have noget ekstra til fredagsbaren hjemme i firmaet i dag, for det er jo medarbejdernes fortjeneste. Det er fedt at få en anerkendelse af andre, der ser på os udefra, og det giver sådan et godt afbræk fra en hektisk hverdag, hvor vi får tid til stoppe og tænke på, hvad vi har opnået, udtaler leder og indehaver af AB-ELCO Tomas Kudsk.

arrow Video: Kom med ind i cockpittet
06. marts 2018 kl. 13:32 Opdateret: kl. 12:00
Mener du, at det bliver mere forvirrende og besværligt at følge regeringens corona-retningslinjer?