25. september 2020
Foto: Christian Mikkelsen
Foto: Christian Mikkelsen
Foto: Mikkelsen (Mik)
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Patientforening vil hjælpe fejlbehandlede brystkræftramte

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Patientforening vil hjælpe fejlbehandlede brystkræftramte
Opdateret 18. februar 2019 kl. 13:29
Sjælland - 14. februar 2019 kl. 16:09
Af Tine Fasmer
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

- Det er dybt bekymrende, og jeg føler meget med de foreløbig ni kvinder, der har gået rundt i god tro og så alligevel har fået brystkræft, siger Gitte Laursen, der er formand for Dansk Brystkræft Organisation - en patientforening styret af frivillige.

arrow Læs også: 17 brystkræftramte kvinder søger erstatning

Hun er rystet over, at de nationale retningslinjer ikke er blevet fulgt for en del af brystkræftundersøgelserne i Region Sjælland i årene 2013-2017. Det skete, fordi den ansvarlige radiologiske overlæge nedprioriterede en bestemt gruppe henviste, fordi der var for få læger.

- Vi skal jo kunne stole på, at vi bliver undersøgt korrekt. Cirka 4000 kvinder rammes årligt af brystkræft - og vi skal også huske at rose - overlevelsen er høj, og generelt gør sygehusene det virkeligt godt. Derfor er sagen fra Ringsted Sygehus også så rystende, den rokker ved vores allesammens tillid til lægerne, siger Gitte Laursen.

Dansk Brystkræft Organisation rækker en hjælpende hånd ud mod alle, der på nogen måder er berørt af de mangelfulde undersøgelser i Ringsted.

26. februar inviterer de til informations- og dialogmøde hos Kræftrådgivningen på Ringstedgade 71 i Næstved klokken 16.30-18.30.

- Vi vil gerne i dialog med de bekymrede kvinder, og vi vil gerne hjælpe de kræftramte til at søge erstatning. Det kan også være, at der er behov for at oprette en netværksgruppe for de berørte, siger Gitte Laursen.

På mødet vil advokaterne Søren Kroer og Jacob Fink forklare, hvorfor det er vigtigt at reagere på fejl og utilsigtede hændelser samt forklare om mulighederne for juridisk bistand, hvis man er ramt af de mangelfulde brystkræftundersøgelser.

Deltagelse er gratis. Men af hensyn til lokale og forplejning beder organisationen om tilmelding på dbosydsjaelland@brystkraeft.dk

Dansk Brystkræft Organisation har to grupper på Sjælland - en i Næstved og en i Roskilde - og syv i det øvrige Danmark.

arrow Kræftskandale: Angste kvinder vælter hotline
22. februar 2019 kl. 14:00 Opdateret: kl. 12:01
arrow Kræftskandale: Endnu en kvinde har fået konstateret brystkræft
22. februar 2019 kl. 00:18 Opdateret: kl. 15:19
arrow Sag om brystundersøgelser kunne være opdaget langt tidligere
17. februar 2019 kl. 03:03 Opdateret: kl. 03:04
Har debatten om sexisme taget overhånd?