15. december 2018
Katja Sophia Vinther klager over Holbæk Sygehus, hvor hun oplevede at få en overdosis morfin, da hun senest var indlagt med følgesygdomme på grund af sin kroniske leversygdom. Foto: Tine Fasmer
Katja Sophia Vinther klager over Holbæk Sygehus, hvor hun oplevede at få en overdosis morfin, da hun senest var indlagt med følgesygdomme på grund af sin kroniske leversygdom. Foto: Tine Fasmer
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Patient: Jeg fik en overdosis på Holbæk Sygehus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Patient: Jeg fik en overdosis på Holbæk Sygehus
Opdateret 23. februar 2018 kl. 09:49
Sjælland - 23. februar 2018 kl. 09:07
Af Tine Fasmer
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Arbejdspresset på Holbæk Sygehus har fået sygeplejersker og læger til at sige fra. Men sygehusledelsen har forsikret, at der ikke er grund til bekymring for patientsikkerheden. Det er 32-årige Katja Sophia Vinther fra Lumsås uenig i.

arrow Læs også: Influenza-epidemi presser sygehuse

Hun har den relativt sjældne sygdom autoimmum hepatitis (kronisk leverbetændelse) og var indlagt med influenza og betændelse i bugspytkirtlen på Holbæk Sygehus i uge seks, oplevede hun kaos.

En dag oplevede hun og hendes pårørende, at hun fik udleveret fuld dosis morfin af to omgange. Hun blev stærkt omtåget og talte i vildelse. Katja Sophia Vinther klager over overdosisen.

- Det handler ikke om at få erstatning eller hænge personalet ud. Men hvis der ikke er nogen af os patienter, som siger fra, så kommer der jo aldrig ordentlige forhold, siger Katja Sophia Vinther, der er på venteliste til en ny lever.

Ledende overlæge for Medicinsk Afdeling Henrik Ancher Sørensen kan ikke udtale sig om Katja Sophia Vinthers konkrete oplevelse torsdag den 8. februar.

- Men hvis der er sket en sådan fejl, er det selvfølgelig rigtig, rigtig beklageligt, siger Henrik Ancher Sørensen, der har noteret en stigning i »utilsigtede hændelser« i de seneste par uger.

Læs mere i Nordvestnyt, DAGBLADET og Sjællandske fredag. E-avisen kan købes her: http://sn.dk/modules/sn/flow_page_buy

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.