1. august 2021
Trafikselskaberne Movia, DSB og Metroselskabet vil droppe pensionistkortet i pap til fordel for digitale løsninger. Man kan dog fortsat købe pendlerkort i pap-version - over nettet vel og mærket. Foto: Scanpix.
Trafikselskaberne Movia, DSB og Metroselskabet vil droppe pensionistkortet i pap til fordel for digitale løsninger. Man kan dog fortsat købe pendlerkort i pap-version - over nettet vel og mærket. Foto: Scanpix.
Foto: Christian Lindgren/Scanpix Denmark
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Pap-kort til pensionister overlever - sådan da

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Pap-kort til pensionister overlever - sådan da
Sjælland - 18. januar 2020 kl. 07:29
Af Tomas Revsbech

Det har vakt bekymring for de ældres adgang til bus og tog, at trafikselskaberne Movia, DSB og Metroselskabet vil droppe pensionistkortet på Sjælland.

arrow Læs også: OVERBLIK: Pensionistrabatter på Sjælland volder besvær

Ikke kun fordi, at en del pensionister vil opleve store prisstigninger, når det såkaldte mimrekort udfases til juni, til fordel for andre typer af rabatter. Men også fordi en del ældre er utrygge ved at skulle sige farvel til det simple papkort og goddag til det digitale rejsekort. Dels fordi man både skal tjekke ind og ud, og dels fordi stort set al brugerens administration angående kortet skal foregå over internettet.

Ifølge Movia vil der dog faktisk stadig være et enkelt pap-produkt, pensionisterne fortsat vil kunne benytte efter reformen:

- Man vil fortsat kunne købe pendlerkort med pensionistrabat i pap-version, fortæller Eskil Thuesen, talsmand for Movias, DSB og Metroselskabets trafiksamarbejde Din Offentlige Transport (DOT).

Skal købes over nettet

I modsætning til de nuværende pap-kort, der kan købes hos mere end 50 forskellige salgssteder på Sjælland, Lolland og Falster, vil pendlerkortet dog kun kunne bestilles og fornyes på DOT's hjemmeside.

Det skyldes ifølge Eskil Thuesen, der er ressourcedirektør i Movia, at pendlerkortet bliver DOT's sidste pap-produkt i Østdanmark. Og så bliver det meget dyrt at fortsætte salget ude i butikkerne:

- Det bliver dyrt ressourcemæssigt at have maskiner til papkort opstillet og kørende en masse forskellige steder, ligesom salgsstederne skal bruge en masse ressourcer på at oplære deres ansatte til at betjene meget få kunder, siger han.

Movia forventer, at mange af de pensionister, der i dag bruger pensionistkort, vil skifte til Rejsekort. Ifølge Movia har cirka hver anden over 65 år i Østdanmark et rejsekort.

Slip for at tjekke ud

Er man utryg ved at skulle tjekke ind og ud med Rejsekort, opfordrer Eskil Thuesen til, at man køber det grønne rejsekort med pensionistrabat.

Det fungerer som et pendlerkort, som gælder i nogle bestemte zoner. Det har den fordel, at brugeren kun skal huske at tjekke ind - og ikke ud igen - når han eller hun tager bus eller tog. Ulempen ved det grønne rejsekort er dog, at det kun kan bruges i de zoner, man har betalt for på forhånd.

Hvad med de utrygge?

Da avisen spørger, hvad de pensionister, der ikke er fortrolige med computer eller internet, skal stille op, svarer Eskil Thuesen:

- Man er altid velkommen til at ringe til os på vores kundetelefon. Vi vil også tage kontakt til foreninger og andre, der er i kontakt med de ældre, så vi kan hjælpe dem til at bistå dem, der måtte have brug for hjælp til at oprette et rejsekort eller pendlerkort, siger han.

arrow Efter massiv kritik af mimrekort: Movia bøjer sig
21. januar 2020 kl. 08:38 Opdateret: kl. 08:38
arrow Politikere føler sig vildledt om mimrekort
20. januar 2020 kl. 05:17 Opdateret: kl. 05:54
De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?