2. juni 2020
494 mennesker har søgt ind på pædagoguddannelsen hos professionshøjskolen Absalon. Foto: Absalon
494 mennesker har søgt ind på pædagoguddannelsen hos professionshøjskolen Absalon. Foto: Absalon
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Pædagogfaget tiltrækker flest sjællandske unge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Pædagogfaget tiltrækker flest sjællandske unge
Sjælland - 22. marts 2020 kl. 17:20
Af Tine Fasmer
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Årets ansøgninger på kvote 2 viser en øget lyst til at læse sygeplejerske, pædagog og socialrådgiver på professionshøjskolen Absalon.

arrow Læs også: Færre har sygeplejerskeuddannelsen i Holbæk som førsteprioritet

Hos Erhvervsakademi Zealand er det især datamatiker (både engelsksproget og dansk), markedsføringsøkonom (både engelsksproget og dansk) samt bygningskonstruktør, der er de populære uddannelser.

Corona udsatte fristen

Coronakrisen har givet panderynker på begge uddannelser.

Fakta
  • I Slagelse har pædagoguddannelsen fået 139 ansøgninger i 1. prioritet (+24 pct.), 92 vil ind på socialrådgiveruddannelsen (+4 pct.), 144 vil læse til sygeplejerske (-1 pct.)
  • Ernærings- og sundhedsuddannelsen i Sorø har fået 49 ansøgninger (+14 pct.)
  • 105 vil gerne læse til lærer i Vordingborg (-1pct.), og 61 har søgt ind på pædagogstudiet (-24 pct.)
  • I Næstved har 56 søgt sygeplejerske (-3 pct.), 17 administration (-11 pct.), 28 bioanalytiker (-26 pct.), 37 ergoterapeut (ens), 44 fysioterapeut (-37 pct.)

- Op til den oprindelige ansøgningsfrist (sidste søndag, red.) lå vi til en fremgang i ansøgertallet, men så gik alt i stå. Så vi frygtede, at Corona ville få en negativ indflydelse. Det blev heldigvis gjort til skamme, siger rektor Camilla Wang, Absalon, som noterer status quo med i alt 1940 ansøgere mod 1974 sidste år.

Hos Erhvervsakademi Zealand glæder rektor Ulla Skaarup sig over en samlet fremgang på fire procent flere ansøgere til sommerens uddannelsesstart.

Nye uddannelsessteder

I alt har 2246 søgt ind på en af erhvervsakademiets uddannelser.

- Det betyder blandt andet, at vi kan starte markedsføringsøkonom op i Slagelse og autoteknolog i Køge. Det er desuden især vores it-uddannelser, uddannelsen til bygningskonstruktør og finansøkonom i Næstved samt logistikøkonom i Køge, som ser en fremgang, siger Ulla Skaarup.

Camilla Wang glæder sig især over, at sygeplejerske-, pædagog- og socialrådgiveruddannelserne er steget lidt i popularitet, for det er fag, der stærk efterspørgsel efter – især i Region Sjælland:

- Vi så ret stor tilbagegang sidste år på ansøgningerne til de uddannelser sidste år, så vi er meget glade for status quo, for der er jo også faldende ungdomsårgange. Det er for tidligt at sige præcis, hvordan det kommer til at se ud, for vi har jo også kvote 1-ansøgerne til sommer (ansøger kun med karaktergennemsnit, red.), men det tyder på, at det virker, at regeringen og uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen har gjort meget ud af at tale uddannelserne op.Store byer trækker

Pædagoguddannelsen og socialrådgiveruddannelsen trækker flest ansøgere i Slagelse, og sygeplejerskeuddannelsen trækker flest ansøgere i Roskilde.

Fakta
  • I Roskilde har 112 søgt fysioterapeut (-19 pct.), 76 leisure management (-7 pct.), 138 lærer (-15 pct.), 249 pædagog (+1 pct.), 160 socialrådgiver (+ 11 pct.), 155 sygeplejerske (+27 pct.)
  • I Holbæk vil 40 læse sygeplejerske (-23 pct.)
  • I Kalundborg har 19 søgt bioanalytiker (+ 6 pct.), 45 biotekingeniør (+15 pct.) og 6 har søgt ind på den ny maskin-ingeniøruddannelse.

- Det er ikke så jævnt fordelt på alle uddannelsessteder, men jeg regner bestemt med, at vi får fyldt alle pladser op også i de øvrige byer, når vi får kvote-1. Men vi vil selvfølgelig helst have et lille overskud, så vi får de bedst egnede ind, siger Camilla Wang.

I alt har 56.688 danskere har søgt ind på en videregående uddannelse på kvote 2. Det er 5066 flere end sidste år.

Hitter hos Zealand

På erhvervsakademi Zealand er den mest søgte uddannelse Computer Science med 279 ansøgere, 197 har søgt ind på den danske datamatiker.
268 vil læse Marketing manager, og 141 søger markedsføringsøkonom.
Bygningskonstruktøruddannelsen har fået 168 ansøgninger, og også finansøkonom, der udbydes i Holbæk og Næstved, er populær med i alt 157 ansøgere.

arrow Ingeniøruddannelse har slået rødder i Kalundborg
22. marts 2020 kl. 16:10 Opdateret: kl. 16:10
arrow En lovende start for ny ingeniøruddannelse
22. marts 2020 kl. 16:08 Opdateret: kl. 16:08
arrow FAKTA: Sådan er forskellene på kvote 1 og kvote 2
22. marts 2020 kl. 13:43 Opdateret: kl. 13:44
Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?